петък, април 18, 2008

Брюнетки, не се изрусявайте!

"Тъмнокосите жени е по-верятно да си намерят богат мъж, отколкото жените с друг цвят коси. До такъв извод е стигнала интернет компанията Lycos, която е изследвала вкусовете на стоте най-богати мъже на планетата. Първото място на почетната стълбичка бил за брюнетките, а не за блондинките, както мислят мнозина.

В подкрепа на теорията говори фактът, че 78% от най-състоятелните представители на силния пол предпочитат тъмнокоси, 62% избират кестеняви, а 16% — огнени брюнетки. Само 22% от свръхсъстоятелните мъже избират блондинки за спътници в живота. Но интересното е друго — нито от 100-те не е избрал червенокоса нито като жена, нито като приятелка.

Може да се каже, че поводът за това изследване на Lycos е дала неотдавнашната сватба на президента на Франция — Никола Саркози и фотомоделът Карла Бруни, която притежава разкошни черни коси... " (източник)
И какво се оказа? Че народната поговорка "Русо гладно не остава", не е от най-прецизните.

Това да!

Това — не!

Това — в никакъв случай!

Според мен, колегите от Lycos са се объркали. Понеже не са стигнали до генезиса на проблема, описан съвсем компактно от радио "Ереван"

"Може ли една блондинка да направи мъжа си милионер?"
"Може, ако е милиардер"

Ето защо блондинките отсъстват от топ класацията.

4 коментара:

Blondie 2 каза...

Хмм.. Точно си мислех да пиша статия „Блондинки недейте да ставате брюнетки“. Аз я направих тая глупост преди 1 седмица - уточнявам, че съм естествена блондинка и се боядисвам за пръв път сега - на 24 години. Не че ми стои лошо, но чак сега установих, че заради цвета на косата си се чувствах като част от една по-малка и съответно по-отличителна група - тази на русите хора. Предполагам, че по абсолютно същия начин се чувстват и брюнет(к)ите в скандинавските страни. Да не говорим, че се намирам в Гърция и че докато преди шансовете ми да ме заподозрат за българка или поне славянка бяха големи, сега никой не се и заглежда:( А иначе с теб съм - брюнетките да си стоят брюнетки. Утехата да си хванат по-богат мъж малка ли е, та така са ни наспамили?;)

Димитър от Гората каза...

С оглед на фактите, че червенокосите хора са под 2% от световното население нищо чудно, че няма да се падне нито една на 100 души..

komitata каза...

А блондинките какъв процент са от населението на света ;-)

Анонимен каза...

Що им е на блондинките да си търсят богат мъж? Те и без него са си богати! :) И все пак като бивша брюнетка, а сега блондинка, се чувствам по-особено. Добре ми е така!... както пееше някога Кристина Димитрова :)
Албена

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)