четвъртък, април 17, 2008

Цирк в града


Ще ви разкажа за цирка, където бях в неделя.

Цирк "Балкански" е разположен на ул. Опълченска, по средата между "Стамболийски" и "Руски паметник".

Паркирането си е проблем. Може би в мола може, но не знам до колко работи там паркинга. Но не е чак толкова фатално паркирането, защото транспортните връзки са прилични, а и се намира в центъра.

Източник на картата

Билетът, който ползвах аз, беше 14 лева, има както по-скъпи, така и по-евтини билети (по 10 лв. май). Има и отделни билети за деца (но не съм сигурен). Добра идея е билетите да се купят поне ден-два преди представлението. В неделя, когато ходих, имаше две представления - следобедно и вечерно. Шоуто е към 3 часа с антракт. Вечерното шоу е от 19,30 часа.

в ниската шатра са пуканките, напитките и други закуски

Добре е да се каже, че въпреки селския си изглед откъм булеварда, циркът е прилично организиран. Опашката за вход се стопи за минути.

Обслужващият персонал е облечен в изрядни сини униформи — чисти и добре изгладени. Персоналът е много учтив, показва на всеки мястото, където трябва да седне.

Животни за всички

Много отдавна не бях стъпвал на цирк. За последен път бях в седми клас, когато старият цирк още не бше изгорял (Дали сега на някой няма да му дойде наум да построи старата сграда на ново място? Помня, че беше много красива сграда)

Шоуто не е луксозно, но се прави от сърце.

Повечето артисти са чужденци, главно от бившия СССР, но има също и италианци и китайци.

Правят дребни грешчици, които само опитното око забелязва, но иначе шоуто за зрителите е зашеметително, особено за децата.

Тигърът вляво е застанал мирно, докато лъвовете го прескачат ;-)

Антрактът е 20 минути. Не се бавете много след антракта, защото ще изпуснете дресурата на лъвове и тигри, която е много интересна.

Като се замисля, че за половината от тая сума (7лв) ми прожектират филм, изкопиран (евентуално и дигитално) за дребни пари, а в цирка към 50 артиста забавляват 500 човека публика по няколко пъти всяка седмица... И по време на всяко от представленията рискуват живота си в опасни номера... Има нещо гнило в системата на авторските права...

Ако имате допълнителни въпроси — питайте.

Отлично място да се посети, дори и без деца. Препоръчвам.


4 коментара:

Стойчо каза...

Там сме!

radoy каза...

ако Ви интересуват подробности питайте на скайп versan78 ще отговоря на всички и ако искате снимки ще предоставя

Анонимен каза...

Извинявай не се сдържах - сори за офа, ама тоя хедшота на русата крава и понито супер много ме кефи. Сродни души, макар и понито да ми се струва по-умно :)

Анонимен каза...

Mnogo e dobyr hedshota na rusata krava i ponito :)
Albena

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)