понеделник, март 31, 2008

В очакване Гърция да не наложи вето


...докато в Македония се опасяват Гърция да не наложи вето на приемането им в НАТО.

14 коментара:

Стойчо каза...

Водачите (манипулаторите) на общественото мнение в Македония просто не искат да влизат в НАТО и ЕС. Това е.

Иска им се да живеят в нещо югославско, ама да не им викат „бивша“ югославска РМакедония. Очевидно се обиждат от думата „бивша“, но с радост приемат думата „югославска“

Blondie 2 каза...

Караманлис едва спаси вота на недоверие (14 гласа разлика) заради реформата на осигурителните каси. Сега единственият път към народната любов е ветото, така че изходът е предизвестен...

Търновец каза...

Абе мен ме притеснява САЩ ... тях не ги интересуват хич нашите локални проблеми тук. Искат само да затворят цикъла. Нито пък идиократите от Запад могат да вникнат в този проблем. Но в този си вид това ще остане една маргинална държава, която да мъти водата на Балканите нон-стоп. Ако не се променят към по-добро(което очевадно не става), за мен е по-добре да ги няма.

Таската Серски каза...

Стойчо, не е чак толкова просто и лесно, както го представяш.
Не симпатизирам на античките букефали, но ако и аз бях отрасъл в някое средно скопско семейство сигурно и на мен щеше да ми е криво, че за да приемат някъде, трябва да си сменя името. Така че манипулаторите въобще не са толкова гениални.
Друг е въпросът (да се върнем на темата), че плакатът е много як и точен, защото гърците наистина са ужасяющи фашизоиди. С радост бих видял този плакат по софийските билборди да ни кани да посетим същата фотоизложба в македонския културен център например.

Таската Серски каза...

ПП. - Да добавя само, че плакатът е за фотоизложба, посветена на гоненията срещу егейските македонци в Гърция - една от срамните тайни на съвременна Европа, за която с изключение на наследниците на пострадалите в Македония и България никой не знае.
Гърците си го заслужават (плаката).
Нека налагат вето, нека се види безумието им. Ветото вече работи против тях.

komitata каза...

не, този плакат е ужасяващо политически некоректен, обиден и политически се появява във възможно най-неподходящия момент. човекът (хората) който седи зад това наистина иска да навреди на Македония.

komitata каза...

айде бе, таската серски. тоя левичар и сектант. един от любимите герои на скопските фалшификатори

Стойчо каза...

@таска - да не казвам голяма дума, но това е доста невъзпитано поведение (за плаката става дума).
Сега как си представяш какво ще е общественото мнение в Гърция срещу техните държавници, ако НЕ наложат вето след такова поведение на нашите приятели в Македония?

Преди време бяха сложили звездата от Вергина на една спортна зала, която се намира в съседен парцел, който е бил оглеждан от гръцки инвеститор (нейде в Македония). Става дума не за мъничка звезда, а за цялостно боядисване на спортната зала - звездата заемаше цялата площ между основата и покрива (абе - виждаше се!)При това са боядисали залата по този начин точно в деня, преди да дойде инвеститора да оглежда терена. (Ако Комитата не го домързи, ще даде линк.)

И как си представяш този гръцки инвеститор как ще си даде парите в Македония? Даже тотално да не му пука - нали някой негов конкурент в Гърция ще снима спортната зала и гръцката фабрика една до друга и ще го пусне в някой гръцки вестник – познай какво ще се случи с бизнеса му в Гърция?

Елементарно възпитание (за да не казвам злонамереност)липсва на водачите на общественото мнение в Македония.
А на народа там му липсва най-обикновен инстинкт за самосъхранение (съдейки по изявите в пресата и интернета им)

Има и нещо друго - в момента като че ли Македония се опитва да „показва зъби“. Как си представяш, че ще те приемат в клуб, в който ОСНОВНОТО качество на участниците е способността за правене на компромиси и способността за съвместно съжителство?
Прав си – наистина е сложно:-)

Таската Серски каза...

Абсолютно съм съгласен за липсата на възпитание в БЮРМ - там простотията е основен проблем, какъвто дори тук не подозираме, че може да бъде.
Но нима е възпитано поведението на Гърция? Нимо точно спрямо тази фашистка държава трябва да се съблюдава политическа коректност (говорим за БЮРМ, не за България, да не стане грешка)? За Гърция, която "политически коректно" обяснява кой от съседите й как трябва да се казва? И понеже всичките й съюзници са много политически коректни няма кой да каже "Абе вие луди ли сте?". Нима трябва сега да съжалим горките елини, че ги били обидили? Ситуацията е "каквото почукало, такова се обадило", а след прогръцкото управление на "наш" Любчо е време за охлаждане на инвестиционния поток от Гърция в Македония - инак ще изкупят всичко и нищо няма да остане за национално отговорните бизнесмени от ДС.
Е, Комитата като комита знае кой е Таската, та закачката е ясна :)

Стойчо каза...

@Таската Серски – чакам коментара ти на казаното от манта:-) в другата тема (за преставянето на книгата).

Ето какво казва манта:
Добро бе татарчиња,немате попаметни работи?
Шо сте се запнале толку за тапано ко да има свадба сред село,па чукате ли чукате?
Да ви дајме и тимпан и по една зурла да дувате барем ќе личите на оркестар.Море шо сте чуден народ бе...
:-)

Таската серски каза...

Разбирам (и споделям) колко силно недолюбвате македонизма и македонистите, особено воинстващите простаци такива, но да погледнем от рационална Цвиичово-Новаковичова гледна точка - македонистът може да бъде върнат към корена, ако ли пък не македонистът - синът му / внук / правнук.
Там, където дори и македонист не е останал обаче, какъвто е случаят в по-голямата част от Беломорието, леб за нас нема, другари, а само туристическо сиртаки.
Затова в крамолата между античките фаланги (букефали и елини) с атврашшением избирам скопците.

Стойчо каза...

@Таска, така казано, съм съгласен с теб:-) – и аз затова избирам скопците.

Проблемът е, че сами се натресоха в ситуацията „-или-или“ и упорито не искат да излязат от нея.

таската серски каза...

Се разбрафме :)
С нездрав оптимизъм верувам, че техното "или-или", без ние да си мръднем пръста (и по-добре, щото, ако трябваше, сигур щяхме всичко да офекалим), води до win-win за нас.
Но това е вече тема за друг разговор.
Со здраве!

Стойчо каза...

@таскаааа, каквото сам си направи човек - никой не може да му го направи...;-)

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)