сряда, февруари 13, 2008

ДС рейтинг на "демократичните" правителства

Обявявам за открит ДС рейтингът на "демократичните правителства"

Андрей Луканов - 4
Димитър Попов - 4
Филип Димитров - 1
Беров - 4
Ренета Инджова - 3
Жан Виденов - 5
Стефан Софиянски - 4
Иван Костов - 0
Симеон - 1
Станишев - 0 (?)


Интересно е да се направи и пропорционална разбивка (към общия брой министри в кабинета), както и сравнение на икономическите резултати на отделните правителства.

8 коментара:

Георги Ангелов каза...

Мисля, че като махнем правителството на Софиянски икономическите резултати са обратнопропорционални на броя на ДС-тата.

Най-много ДС-та при Виденов - икономически провал.
Най-малко при последните 3 правителства - икономически растеж.

Стойчо каза...

В сметката трябва да включим и заместник министрите: Получават се невероятните 18% !!! от всички министри и зам,министри (тези, за които беше сега проверката) са били ченгета. (124 от 673)
Много бе, нихната вера! Адски много! При депутатите ченгетата бяха относително по-малко (да не говоря наизуст, но имам някакъв бегъл спомен за 10%)

При президентите - един от трима - това са си 33%.

Дали не трябва да направим неутешителния извод, че колкото по-високо се качва човек в държавната йерархия, толкова повече е вероятността той да е ченге?

Още по-притеснителното е, че влизат директно във властта, а не просто ползвайки някого за маша. Директно влизат.

Радан Кънев каза...

Не случайно са заместниците.

И забележете, че повечето министри-ченгета са въздигнали се "замове".

Явно повечето министри в България са били кукли, хора, витаещи в политическата облачност някъде. А долу, под мъглата, "замовете" правят реалната ологархична политика - раздават, заменят, сменят бордове и директори...

Някой учудва ли се, че одиозната Едит Гетова е сътрудник на ДС - човекът, който направи най-много сделки при божем "синята" приватизация. И после - червените взели собствеността при синьото правителство. Глупости.

Ченгета взели собствеността от ченгета.

komitata каза...

В крайна сметка, заместниците са експертните началници, т.е. работните магарета на министерството. Наистина те движат всичко, а министърът има по-церемониална и политическа роля, но в крайна сметка заместник се уволнява на секундата а за министър трябва да събираш парламента. Така че за мен министрите и особено премиерът са отговорни за ефекта на ДС върху властта.

Георги Ангелов каза...

Според Татяна Дончева някои от специалните служби дават доста избирателна информация, така че най-вероятно нямаме данни точно за най-важните доносници на ДС във властта. Да не пропускаме, също така, че действащи агенти не се оповестяват.

Стойчо каза...

Значи трябва да се продължи с отварянето на досиетата

Георги Ангелов каза...

Да не пропускаме и друго - досиетата на хора, които са починали, не се отварят също.

Георги каза...

Имало и друга хватка:

"Искането е направено във връзка с чл. 32 от Закона за досиетата, който гласи, че не се разкриват и публично оповестяват документи, които биха увредили интересите на Република България в международните отношения или би създало сериозна опасност за нечий живот.

Комисията по досиета обаче се съобразила с настояването на спецслужбите само за едно лице, за което е преценено, че не бива да бъде осветявано."

http://mediapool.bg/show/?storyid=136304&srcpos=1

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)