понеделник, януари 28, 2008

Извън фаза

Това е инженерски лаф. В обикновения език трябва да значи обратното на "на гребена на вълната". Нещо съм извън фаза тия дни.

Г. Първанов (Гоце) се среща с народа. Повръща ми се още от първите две минути, които го наблюдавам на екрана. Нещо не мога да се включа в президентския ентусиазъм. Той наистина смята да употреби втория си мандат, за да ликвидира абсолютно всякакви съмнения в някакви добри намерения у себе си. Подбрани удобни въпроси, захаросани усмивки в залата. Нима сами се докарахме дотук? Извън фаза с президентските усмивки съм.

Тръгнала е една изключително пошла телевизия, като лошо копие на bTV. Аз все още чат пат гледам битивито, което от няколко години регистрира плътен спад на интереса ми. То не остана нищо за гледане.

ТВ1 или май беше ТВ2 — новата телевизия, е концентрирала в себе си адски много неща, които не желая да виждам на екрана. Георги Любенов вместо ?, Азис вместо Слави, Пирамида-та която замести сериозните политически дискусии с шоу тип "Минута е много", "Прозорци" (защо не е преведено "окна"?!?) вместо "Море от любов "и "Искрено и лично" (едвам сдържам спазмите си да не извергна върху клавиатурата). Не че гледам тия другите две, но поне не ми предизвикват такава мигновена физиологична реакция като тая руска БОЗА.

Уж телевизия като телевизия, дори по-добре от класическа кабеларка, но не мога да се насиля да натисна копчето на дистанционното. Дори за да гледам "Чиракът" (кой идиот го преведе "Стажантът"), който наистина много ми се гледа, просто от хигиенни съображения не мога да се насиля да дам и половин точка рейтинг на тоя пуканков-макдоналдс канал. Определено съм извън фаза и с него.

Тръмп ще дойде по торента.

Да не говорим за късия ден, гадното време, и хилядите досадни задължения които ме чакат през новата седмица. Извън фаза.

6 коментара:

Стойчо каза...

Какво е невъзможна ситуация?

Отговор: Пиян евреин хвърля пари във въздуха, а след него арменец ги събира и му ги връща

Няма нищо общо с темата – само за оправяне на настроението:-)

Bruce Wayne каза...

абе не е толкова черна TV2, все пак е с развлекателен профил и за момента не прави политическа пропаганда

рядко я гледам, но май избута по-слабите сериали по Fox Life в телеменюто ми :)

БНТ снимат лайна и прибират по 60 милиона от бюджета всяка година. вече 10 години откак са напълно излишни - значи 600 милиона лева в Канала

komitata каза...

За БНТ си абсолютно прав. Грандиозни злоупотреби. По-добре без нея , отколкото с нея. Но може би в момента играе роля на коректив, която не разбирам напълно.

Абе то е ясно, че е с развлекателен профил, ама е толкова нисък тоя профил че направо ми се повръща.

komitata каза...

Как за малко да забравя и професор Хулиган Кучков, който също е емигрирал там.

голф & спа каза...

ТВ 2 е ни повече, ни по-малко поредното перо в рекламната палитра на др. о.з. УБО Красимир Гергов. Последният правилно е усетил, че си нямаме качествена (като техника и визия, не като съдържание!) жълтееща телевизия и хоп - рязко обогатява рекламното си меню.
Толкоз, другови и другарици, нищо повече не търсете и не очаквайте!

Съзерцател каза...

Снощи гледах тези "Прозорци". Братушките са по- откачени от нас бе. Като гледах какви са им проблемите, за пръв път от сума ти време си помислих, че в България сме нормални.
Или поне не излагаме лудостта си толкова ексхибионистично на показ.
Някакъв разправяше как жена му полудяла и започнала да прави секс с коне. После дойде най- добрата приятелка на съшругата му и я изпорти, че духала на целия отбор по конна езда.
Имаше и някакъв, чиято майка му наела момиче да го забавлява, тъй като бил в депресия. А пък тази наета държанка лъжеше пичът, че е бременна и искаше да го "върже"...
Имаше някаква леля, която работеше като сватовница, извинете- сводница, и беше организирала изнасилване на племенницата си, която потърсила нейните услуги...
По едно време почнах да си мисля дали това са реални истории или е постановка.
Тия хора си говореха така спокойно за тези неща, че не мога да го проумея.
Май наистина съм "консерва". Остарявам.;0

Колкото до БНТ, проблемът не е в самата телевизия, а в начинът й на управление. Не смятам, че кракът трябва да се ампутира заради кожна екзема.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)