петък, януари 04, 2008

Дядо Мраз <-> Баба Мразулка?

Зомбификација ©: Баба Мразулка?: "Баба Мразулка?"

Защо новогодишни подаръци раздава само Дядо Мраз, а не и Баба Мразулка?

Що се е случило с Баба Мразулка, ако въобще някога я е имало?

За да я разрешим мистерията за Дядо Мраз и Баба Мразулка поставихме въпроса на няколко познати експерти и експертки от нашият неправителствен сектор.

Ето що ни отговориха те.

1. „Феминистки“ конспирации
Една активистка от „Съюзът на дезорганизирани жени“ ни поясни, че идеята за Дядо Мраз е патриархална завера против жените:

„Ликът на Дядо Мраз изпраща много негативно патриархално послание: срекя(щастие) и подаръци могат да носят само мъжете — жените се синоним за ‘баксуз’ и те могат да ви донесат само несрекя“.

Но, феминистките се препират по отношение на това дали Дядо Мраз е имал някога съпруга: „Баба Мразулка никога е нямало затоа що Дядо Мраз е закоравял женомразец и импотентен пияница“ — дадоха изявление от сдружението на жени „Отчаяни домакини“.

Сдружението „Оджачарка“ твърди дека Баба Мразулка го напуснала Дядо Мраз с оджачарот защото не й носел доволно щастие: „Баба Мразулка е първата жена оджачарка която почнала да носи щастие на другите“ — гордо твърдят либералните феминистки. (Бележка: идва от „оджак“ - семейно огнище)

2. Хомофобични конспирации
Един активист от „Сдружението за хетеросексуални права“ ни убеждаваше, че идеята за Дядо Мраз е хомосексуална завера против хетеросексуалните: „Дядо Мраз не е женомразец, той еднозначно не ги сака жените. Баба Мразулка никога не е имало, защото Дядо Мраз е гей!“

Според „Сдружението на радикалните хомофоби“, Дядо Мраз трябва да се забрани със закон заради лошото влияние връз децата: „Ликът на Дядо Мраз е по-голяма гей заплаха от лика на телетъбиса Тринки Уинки“.

За това сдружение съмнително е и това, че градът Скопие тази година предложи да избере само двама Дядо Мразовци: „Съмняваме се, че зад този предложение стои умишлен сценарий за популяризация на гей-браковете“ — твърдят експерти от сдружението.

3. Перверзни сценарии
Активистите от „Сдружението за хетеросексуално здраве“ предупреждават, че идеята за Дядо Мраз е завера на сексуално перверзните против нормалните: „Дядо Мраз е сексуално странна и перверзна личност. Той не е нито женомразец, нито гей, а направо е зоофил. Не е ли крайно съмнително това че Дядо Мраз винаги е в компания с красиви елени, вместо с красиви жени?“ (Бележка от Стойчо — За голямо съжаление Снежанка е непозната институция в Македония)

Активистите от „Дружеството за защита на елените — Ловец“ искат да не се злоупотребява с елените в телевизионните реклами с Дядо Мраз: „Чиста инсинуация е твърдението, че между Дядо Мраз и елените съществува взаимно сексуално привличане. Елените нямат никаква връзка със сексуалните перверзии на Дядо Мраз“ — ни опровергават от сдружението.

4. „Приказки“ за малки деца
„Коалицията за защита на детските права“ най-остро осъжда идеята за „Дядо Мраз“ като чиста манипулация, насочена против правата на децата: „Дядо Мраз е символ на лъжата. Крайно време е да престанем да ги лъжем нашите деца. Те не трябва да получават подаръци само за Нова година, а барем веднъж в седмицата.“

От сдружението „Нещастно детство“ искат на Дядо Мраз да му се забрани влизане в училищата: „Страхуваме, че много педофили, маскирани като Дядо Мраз повторно ще се възползват от Новата Година“.

5. Дядо Мраз — секс символ?
За възможността от най-разновидни злоупотреби на лика и делото на Дядо Мраз предупреди и „Сдружението на честни Дядо Мразовци“: „Тази година, нашето сдружение ще вземе всички необходими мерки за да направи невъзможни опитите за злоупотреба на лика на Дядо Мраз. В съвместна акция с полицията нашите активисти ще ги ловят всичките крадци, травестити, маниаци и проститутки, които ще се опитат да я използват униформата на Дядо Мраз за техните криминални и неморални деяния.“

От „Сдружението на сексуалните работнички“ отричат, че използват униформата на Дядо Мраз за криминални деяния: „В много редки случаи, некои клиенти искат от сексуалните работници да бъдат облечени како Дядо Мраз, но тогава униформата се ползва изключително, за да се задоволят сексуалните потребности на клиента — ни поясниха от Сдружението. Сексуалните работнички и работници не крият, че нафирканите Дядо Мразовци са им любима клиентела за време на новогодишните празници.
***

Правителството много сериозно схвана предупрежденията и препоръките на неправителствения сектор: „Въпросът дали покрай Дядо Мраз трябва да има и Баба Мразулка, която ще раздава подаръци на децата ще го решим с организиране на референдум“ — каза Говорителят на правителството.

Докато гражданите не се изяснят за Дядо Мраз и Баба Мразулка, новогодишните пакети в семействата, които имат повече от три деца, ще се разпределят лично от Премиера и Министъра на вътрешните работи.

Няма коментари:

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)