събота, ноември 17, 2007

Путин. Смешно е, но не е майтап.

.
Великолепната седморка в един човек.
Риторичен въпрос — дали са купили музиката към клипа?

19 коментара:

яна боянова каза...

Чудно! Възроденият култ към личността в модерни дрешки. Лятната ваканционна серия на Путин, уж "небрежно заснета" от дворцов фотограф, е любопитна смес от шоу,политика, медии и реклама. Това Б.Б. го прави всеки ден. Но клип още си няма. Или бъркам?

Анонимен каза...

Лошото е , че половината клип е записан по бойните подстъпи към Чечня.Защо ми се струва, че съм гледал някъде подобни неща - президенти с военни дрехи, само че в подстъпите на Багдад и Басра. А в следвоенния преход нямаше ли едни генерали-президенти Айзенхауер и Дьо Гол.
Комита , като показа първата дай и втора серия на филма с един голям демократ Никита Михалков. Лесно си копира - http://www.zaputina.ru/...

komitata каза...

Еее... как ги позна подстъпите. Аз разбрах че снимките са правени в Сибир. Мани го Михалков — слагач.

Стойчо каза...

Нито на де Гол, нито на Айзенхауер им е идвало наум да нарушават демокрацията като остават за трети срок след мадантите им. В това отношение Михалков от демократ става „демократ“.

На въпроса - едва ли са платили за авторските права на песента

И нещо забавно - направих грешката да пусна клика в присъствие на щерка ми(почти на 6). На която тя заяви - не искам да гледам голи мъже нито на компютъра, нито на телевизора... (майтапа настрана, наистина така каза).

Така че може да сложиш едно предупреждение, че клипът не е подходящ за 5 и 6 годишни

п.Петров каза...

Комита, оспорвам мнението в блога на уважани от мене хора, че Н. Михалков е "демократ" и "слагач". Баща му слагач ли беше, като избяга от концлагера с 4-те букви? Н.М. не е демонстрирал подобни качества нито веднаж, а сега ли? Руснак е - като всички там и той иска твърда ръка.

Абе защо ми се струва, че демократът Айзенхауер поддържаше много свои колеги "демократи" като Батиста в Куба и Стрестнер в Парагвай. Търгуваше охотно с колеги -генерали май се казваха Франко, Каетано...
А дьо Гол не водеше ли война на изтребление в Алжир. И като я спря едва не го убиха като куче негови приятели от тайните френски служби?

Стойчо каза...

@П.Петров, благодаря за добрите думи.
Но, не съм казвал, че де Гол е ангел - казах, че не му е идвало наум да остава трети мандат (важи и за Айзенхауер). Освен това със сигурност са проявявали срам пред народа си, ако са били уличени в това.
Не можем да кажем обаче същото за Путин - освен мръсните войни, той очевидно иска трети и т.н. мандат

Долавям известен расизъм в думите, че след като е руснак, то трябва да иска твърда ръка...те какво? да не би да са ненормални, та не могат да се оправят с нормалната (двусрокова) демокрация?

Как се нарича човек, който нарича публично шефа си велик? В казармата му викахме „слагач“, „лизач“, „натегач“ - с Комитата често използваме думи и термини, използвани в БНА. Щом има други термини за подобни явления - склонен съм да ги обсъдим

Съзерцател каза...

Едно си баба знае, едно си баба бае.
Това е Русия.
"Не можеш да я разбереш, можеш само да вярваш в нея."
Задава се нова династия- "Путинови".
Самодържието му е майката там. Какво правят, какво струват- все натам ги влече.

Анонимен каза...

Демокрация дръжки... Важно е напред да се върви, а Русия доста дръпна откакто пияницата се пенсионира. Щом Путин може и го искат, той да управлява. Къде видяхте проблем?

Стойчо каза...

Обяснявам бавно на горния анонимец:
1.Русия дръпна заради високите цени на петрола
2.Проблемът е, че в руската конституция има предвидени 2 (два) срока за президента - така както е и в нормалните държави. А Путин и тези около него искат той да остане трети и т.н.мандат - така както стана в Белорусия и Венецуела

Иначе си прав - „демокрация, дръжки“

Анонимен каза...

Ама тя конституцията е, за да помага и да бъде променяна, не да спъва човека, който отново направи сила от Русия. Аз лично винаги съм бил за еднолично управление (то така си е и в Щатите и в Русия), но проблем се появява, като кацне такъв като Елцин или Горбачов начело. Щом се е появил кадърен юнак и е повел страната нагоре, до живот да стои ако иска. И съм убеден, че голямата част от руснаците мислят същото. Но пък ако нещо такова се очертае, американците ще го застрелят...

Пък той петролът сам по себе си е предпоставка, останалото зависи от управлението на ресурса. Саудитска Арабия виж.

Стойчо каза...

Ама тя конституцията е, за да помага и да бъде променяна, не да спъва човека, който... - мисля, че всичко е казано с това изречение - нямам повече коментари.
И по-бавно да повтарям, ефект няма да има;-), най-малкото защото не смятам Саудитска Арабия за пример за подражание...

Анонимен каза...

Казваш, че развитието на Русия е заради петрола. Е в Саудитска Арабия малко ли петрол има? А като излезеш от Дубай напускаш нашето съвремие...

Колкото до конституцията, тя не е самоцел. Дано го разбереш.

komitata каза...

Интересно, че и Саудитска Арабия има доста нестандартна "конституция".

Стойчо каза...

@анонимен: След като Саудитска Арабия и Русия са ти пример за развитие и просперитет - мога само да те поздравя;-)

На мен - не са ми пример за подражание.
Вероятно Виктор Суворов ще се окаже прав в оня детайл за Жуков и Корана (който го е чел, ще се сети;-)

Стойчо каза...

Всъщност самият ти каза „демокрация дръжки“ - какво общо можем тогава да обсъждаме с теб??? Ясно е всичко

Анонимен каза...

То нека е ясно, просто Русия е дръпнала именно заради Путин, а не заради климата в страната...

Ако ти си демократ и желаеш страната ни да се развива в сегашната си посока, то аз предпочитам да дойде един Путин и да оправи нещата ЕДНОЛИЧНО. Вместо 240 насраняци да се въртят като въшки из парламента. По-скоро бих подкрепил тия същите да се полюляват от вятъра малко над жълтите павета. В България демокрацията е слободия. Как да я прегърне човек?

Стойчо каза...

Да бе, ясен си:-) не се мъчи да обясняваш повече - знам какво имаш и можеш да ми кажеш

Анонимен каза...

Чувствам се затапен -.-

komitata каза...

искам да напомня на анонимно коментиращите — анонимни коментари триеме без предупреждение. насърчаваме мненията зад които седи някой.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)