четвъртък, ноември 15, 2007

Зимни гуми и наблюдения по пътищата и трафика

Зимните гуми са от тоя тип проза, който най-много мразя. Но тоя филм вече го знаете.

Пак ги правих на Диана на околовръстното.

Обслужването беше по-лошо от миналата година — само една служителка обслужваше целия клиентопоток, а касиерката се туткаше. Но пък гумаджията беше експедитивен. По новините ме уплашиха че ще чакам 3 часа за смяна на гуми, а ме приеха почти мигновено.

Добър знак — по околовръстното се работи денонощно. Бетонобъркачки, багери, светлини. На много места новият асфалт е положен. Старият обаче, е в трагично състояние.

Нито околовръстното, нито Черни Връх, нито Сребърна бяха безнадеждно задръстени. Задръстени бяха, но не безнадеждно. В 19:30 се прибрах без много чакане по светофари.

На завоя на пътя Г. М. Димитров — Хладилника през кв. Витоша са се появили тарикати шофьори, които влизат откъм третата страна на кръстовището и предизвикват неописумено задръстване. Но слава богу — за малко. Как може нормални хора да живеят на тоя завой, че и нови кооперации строят. А пътят? А разширение? А нормална връзка Сребърна — Г. М. Димитров?

Обичам го тоя град, който толкова много мразя.

2 коментара:

Стойчо каза...

И аз го обичам този град, в който в последно време започва да става мъчително да се живее

Спас Колев каза...

Не бързай да се радваш за Околовръстния път. В момента асфалтират правите участъци, но възлите на Черни връх и Симеоновско шосе са едва започнати, а точно там е тясното място.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)