понеделник, октомври 29, 2007

Гафове безкрай в организацията на изборите

Снощи гледах до късно пресконференции (Защо ли гледах плачливия Тити до сто часа и аз не знам - страдам от някаква форма на политически мазохизъм изглежда. Този човек наистина има психични смущения - намерете си запис от пресконференцията и гледайте).

Между пресконференциите излъчиха скандални кадри от Зала 1 на НДК. Побеснели, озверели представители на секционни избирателни комисии бяха заключени в залата заедно с протоколите - без вода, храна и медицинска помощ.

Обработката на протоколите ставаше със скоростта на охлюв - в 1-2 часа през нощта бяха приети около 300 от общо 1400 протокола и хората не без основание се притесняваха, че ще останат да спят в залата. Полицаи не ги пускаха да напуснат без да са си предали протоколите. Там ставаше нещо като НОРД ОСТ, слава богу, без оръжия. (За тези, които искат да отменят деня на размисъл - имайте милост към хората!)

Глупостта и некомпетентността наистина са могъща сила. Интересно ми е да чуя как Николай Василев ще се оправдава този път, а има да обяснява и за бюлетините. Не му е за пръв път да организира избори.

8 коментара:

Стойчо каза...

Ха, пък аз четох приказката „Храбрия шивач“ още докато Станишев влизаше в залата - а след приказката заспах като пън.
За тези дето търсят под вола теле - „Храбрият шивач“ не е метафора, а книга, която взехме на щерка ми вчера:-)

Анонимен каза...

"Интересно ми е да чуя как Николай Василев ще се оправдава този път, а има да обяснява и за бюлетините. "
Кой ще му потърси сметка, че да се оправдава? Началникът му? Партийният му водач? Медиите?

komitata каза...

От медиите трябва да се почне, иначе другите ще се правят на разсеяни.

komitata каза...

не одобрявам анонимни коментари, нали знаете.

Търновец каза...

Това си е било мазохизъм наистина...
Аз съм отвратен вече. Най-добре да прекръстим държавата си на Корпуциландия и да не се лъжем повече. Корупция е думата, която характеризира всяка една сфера на обществения ни живот ... от футбола до изборите. Май тук винаги може да бъде и по-зле от предишния път.

Съзерцател каза...

Комита, що гледаш глупости бе, човек! Тези пресконференции са толкова предсказуеми. Знам какво ще кажат още преди да са си отворили устата.
Колкото до денят за размисъл- не трябва да го отменят, но да позволят продажбата на алкохол. Такъв размисъл на трезва глава не може да се направи! :)

некъв тъпанар каза...

не са гафове това. всичко е планомерно, всека мярка е в посока хората да не гласуват. голем бизнес е тоя -- примерно в америка отдавна нагласят нещата така, че некои групи да не гласуват лесно. хем и фирмите-организатори (пак наши хора) изкарват по некой лев.

колкото по-малко народ гласува, толкова повече сила има всеки купен глас, сметката е проста. (а и електрониката не оправя нещата, ако не верваш, питай гугъла за diebold voting problems).

а голема група негласуващи значи голема база от данъкоплатци без мнение, което е най-сладкото за политика от всеки цвет.

komitata каза...

Не са дорасли нашите за чак такива манипулации.

А електронното гласуване може да се направи и по-добро от това в Америка. Желание само да има ;-)

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)