понеделник, октомври 08, 2007

Пукна пушка във войната за авторските права

Автосервиз (!) във Великобритания е обвинен в нарушаване на закона за авторското право. Провинението?
Монтьорите слушали радио, докато поправяли коли.
Нанесените щети са оценени от ищеца на 200 000 английски лири (или британски паунда ;-))

Напомням, че след влизането ни в ЕС, това са на практика наши съграждани. Т.е. мечката не играе при съседа, а в нашата голяма обща къща.

Целият материал

Благодаря на Симо за линка.

10 коментара:

Съзерцател каза...

Ей сега и аз писах за тия авторски права. Мътна, та кървава

Анонимен каза...

Пълна лудост!

komitata каза...

Мафиотска работа. Колкото пари получават производителите на мак в Афганистан от крайната цена на хероина, толкова получават авторите от крайната цена на дисковете.

симо (същия, от линка) каза...

коце, тоя бесен нихилизъм ще те отнесе... с какви пари мислиш, че развива Ал-кайда производството на атомни бомби в Иран?

точно с кинтите на талибаните от хероина.

и най-вече с кинтите от пиратските даунлодове.

Съзерцател каза...

Направо! Това е част от глобалния заговор на Ал-Кайда! Да използва упадъчната западна култура, за да направи пари, а които да купи оръжие за унищожението на същата тази култура:)ХаХаХа
Кажи, че печели мафията- ще се съглася, ама Ал-Кайда...
Не това и е основният източник да знаеш.
А никой не им е виновен на тия- като надуват цените- хак им е. После легендите, за да ни плашат."Ти финансираш Ал-Кайда". Бабината им трънкина.
Да не стане само като с разследването на трафика на цигари от Дойче Веле, където се оказа, че самите тютюневи компании го инициират и прибират едни необлагаеми $. А и доказаха, че и руснаците, и чеченците, и сърбите,и албанците по веригата правят пари от цигари за оръжие. Нека се трепят маймуните, а ония си правят пари.

симо каза...

съзерцателю,

сметни колко пари се изкарват от пиратските даунлоди и ще видиш колко съм прав.

Съзерцател каза...

Докато има монополи като Майкрософт, ще има и пиратство. Ако искат да го спрат- да направят реален пазар с истински цени, а не да ни свалят кожите в името на някакви химери

komitata каза...

Реалният пазар с истиски цени се случва само когато има истинска конкуренция. Проблемът, когато конкурентите намалеят твърде много, е че веднага се сещат да си направят картел, какъвто в момента съществува м/у т.нар. "мейджъри". А Майкрософт няма реална конкуренция в жанра си и затова слага такива цени, каквито го кефят.

симо каза...

айся монополизъм ... и майкрософт е най-отгоре заради пиратите. ако немаше толко пирати, и не беше толко евтино да се краде уиндоус, народа щеше да се е префърлил на безплатни алтернативи отдавна.

пиратите са най-големото зло ... всичко е заради тех.

komitata каза...

Good point, Simo

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)