сряда, октомври 31, 2007

Да спасим хотел България

НОВО! НОВО! НОВО!
Симо ми изпрати линк към подписката за спасяване на хотел България. За съжаление от портала stroitelstvo.bg махнаха текста, и той присъства само тук.. Подписвайте и предавайте на други хора.

Паметникът на културата, емблематичната сграда с уникална архитектура — хотел България е на път да бъде разрушен, за да се построи безлична бизнес сграда.

Изгубихме битката за комплекс Ропотамо-Феята. Изгубихме хотел Сердика.

Вече писах за това в един много песимистичен пост.

Но изглежда, все още има надежда

Тръгна подписка за спасяването на хотел "България"

Срещу превръщането на гранд хотел "България" и концертна зала "България" в мол вече тръгна подписка. Проектът, който преди дни бе подкрепен от Българската агенция за инвестиции със сертификат "първи клас", предвижда да се разруши сегашното здание, което е архитектурен шедьовър, а на негово място да се вдигне нова 10-етажна сграда с магазини, офиси и жилищна част, което ще промени драстично силуета на булеварда, твърдят организаторите на подписката - Инициативен комитет за опазване на паметниците на културата в България.

Архитекти, историци, реставратори призовават софиянци да се включат в акцията за спасяване на уникалния комплекс "България", като посочват, че планът за мола ще погази ред нормативни уредби в опазването на паметниците на културата. Те са изпратили своя апел и до президента, премиера, кмета и главния архитект на града, до посолствата в София, до различни културни международни институции, като питат: Националният институт за паметници на културата (НИПК) съгласувал ли е проектите? Знае ли за това инвестиционно намерение главният архитект на София? Защо държавен орган като БАИ става съучастник в събарянето на национален паметник на културата.

(Източник) 10х, Симо, за линка.

Кажете само къде да подпиша. Ще подкрепя инициативата за спасението на хотела с каквото мога.

Кой искаше да бъде следващия кмет на София? Да се включва активно в акциите.

4 коментара:

Съзерцател каза...

Че ще се подпишем- ще се подпишем, ама ще им накривим ли шапката.

Стойчо каза...

Шапкатааааа, точно нея ще помръднем:(

Анонимен каза...

Абе всички правя ткаквото са си наумили и трудно можем да ги спрем. Нима, постигнахме нешо със всички протести досега? НЕ! Трябват други мерки.

Аз бих се включил в подписката, но според мене има нужда от по-различни начини на действие

Бого

komitata каза...

Ей, революционери, намерих подписката.

Не знам какви са тия други средства. Има два вида методи за борба - мирна борба и въоръжена борба. Богомиле, надявам се, не предлагаш въоръжена борба. ;-)

Ще добавя подписката в поста. Стойчо, Ворце, намалете песимизма. Ако сме много и ако сме упорити, ще постингнем нещо!

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)