четвъртък, септември 20, 2007

Тити Папазов - момче за безупречно пране

За да подчертаят цялостността на триумфа си на президентските избори, червените политтехнолози съзнателно избраха две млади self-made (които са постигнали успеха си най-вече заради собствения си талант и труд) лица, които пред всички (и вероятно срещу сладък хонорар) да подкрепят "социалния " кандидат-президент.

Сърбят ме ръцете да пиша за Тити още откато беше декор на президентските избори.

Тити Папазов заедно с Мариана Попова бяха лицата на победата на Първанов, т.е. те трябваше с авторитета си да покажат че в подкрепа на Първанов/Гоце/Седефчо са не само беловласи пенсионери, материално и етно-мотивирани малцинства и червена аристокрация, но и хора, които сами по себе си са постигнали нещо в живота. (демек, толкова е готин нашия президент, че и десните го харесват)

И Тити и Мариана идват от професионални области, където е съвсем в реда на нещата да изтъргуваш изгодно лицето или мнението си. Нито е неморално, нито е подло.

Но да изкажеш подкрепа на президентски кандидат не е като да се кефиш на сапун или на чипс в ефир срещу хонорар, а по-скоро да дефинираш цялостното си отношение към политическия живот и въобще личната си философия.

Дали политтехнолозите са обяснили разликата на двамата да подкрепяш чипс или президент и са им разяснили бъдещите рискове не се знае - историята още известно време ще мълчи по въпроса.

Може ли горещ привърженик на президента Първанов да бъде новият обеднителен десен кандидат за София?

Няма две мнения по въпроса - това е виц!

Лирично: Имаше един комик в българското Интернет пространство, който направи почетен член на собственото си неправителствено дружество президента Стоянов, а след това от името на дружеството подкрепи кандидатурата на Първанов. Същата работа и сега.


Като част от червеното хоро, Тити можеше да се кандидатира с по-голям успех за червен кандидат. (Червената стратегия на тия избори ще я дъвча отделно..)

И ако Тити не беше се полакомил за сребърниците на Гоце, можеше и да се представи като човекът с горещо сърце, който излиза от задните редици на прогресивната общественост да защити веруюто си... Какъв по-добър сюжет за предизборна сапунка...

Липсата на автентичност (същият проблем като при МЗ, но в много по-остра форма) обрича неговата кандидатура на безобидна клоунада тип Жорж Ганчев - да имаме и ние на какво да се смеем, докато върви кампанията.

Жалко е, защото Тити има някои от ключовите качества за кмет и политик - състрадателен е (осиновил дете, без да има проблеми с възпроизвеждането), амбициозен е, трудолюбив е, не търпи мърлячи, лидер е.

Но допусна капиталната грешка още в зората на политическата си кариера. От неопитност или нетърпение да си играе с големите батковци - не е ясно засега.

И ако се отдам на любимия български спорт - да броя точки и да се надявам чуждият отбор да се самопрецака за да се класирам - точно процентчетата на Тити не стигат, за да изглежда кандидатурата на МЗ сериозна.

Ако отдясно имаше само един кандидат, с избираема кандидатура без сериозни недостатъци, неговите шансове за балотаж са съвсем реални - и сините политтехнолози които лапат пари по проекти по НПО-тата могат да блеснат с познанията и уменията си и наистина да произведат чудо.

Но дори и чудесата се случват само в рамките на възможното.

А Тити може да се върне в политиката, ако се оттегли от надпреварата и призове всичките си привърженици да гласуват за М.З.

10 коментара:

Стойчо каза...

Chestno kazano, otkak Putin e na wlast, poluchawam urtikarija iot wsjakakwi polittehnolozi

Търновец каза...

Доста силни думи за Тити - един бизнесмен решил, че може да излезе треньор по баскетбол от него :) Ако и кметските му и политически мераци са като тоя ... мерси аз на такваз любоффф :)

Търновец каза...

между другото , да не би по тая линия Любо Ганев да е кандидат на десницата за кмет на Русе на тези избори ? :))))

komitata каза...

дори не знаех за него

Търновец каза...

Ами доколкото си спомням и той беше лице на Гоце за изборите... и друго на ръка - държи някаква част от бизнеса с метан....

komitata каза...

Честно казано не съм навътре в спорта. Кажи в прав текст каквото намекваш за Любо Ганев и Тити, защото май не те разбирам 100%

Търновец каза...

Ами известни публични лица са , Любо поне е и славен спортист... От години се занимават със собствен бизнес и сега участието им в полтиката не е като да се кефиш на сапун или на чипс в ефир срещу хонорар, както си писал в поста. И също, че аз лично съм против спортни хора да се намесват в политиката... Весела Лечева е най-лошият пример за това, но нейната работа е друга.

komitata каза...

а ок, аз мислех че за някакви спортни кланове говориш ;-)

Radan каза...

Учудвам се на щадящото отношение към тъй "симпатичния" Тити от страна на десните, в т.ч. и на постоянно изразяваните симпатии на Мартин Заимов (може би това е вярното PR решение, не разбирам).

Само няколко щриха:

1. Познавам "бате Тити" от средата на 80-те. Той наистина е от "вражеско" и много тъпкано семейство. Аз обаче помня, че е първият известен крадец на автокасетофони в махалата на 127-мо училище.

2. Тити беше на 25-30 години, когато се оказа собственик на няколко казина в Албания (!) и Македония (!). Изобщо няма да се разпростирам върху реалното съдържание зад тази информация - то е ясно на всеки човек с IQ над 62

3. Съвсем не съм забравил "симпатичния и чувствителен" Тити, който реве като разпран истерик на погребението на Георги Илиев. Като платена оплаквачка в албанско село се дереше...

4. За подкрепата за Гоце Първанов - нека се върнем на точка 1., това момче плю и на семейството си и на страданията на роднините си ...

Аре сиктир вече ... само ме е яд, че като пиша гадни истини, само му вдигам популярността (така е в България...), ама не ми се мълчи за тези работи.

Абе кажи му кандидат на Праматарски....

komitata каза...

Ахааа, мозайката започна да се нарежда...

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)