вторник, септември 18, 2007

А казват, че футболистите били прости

Въпреки че Ницше е казал: "Най ме е страх от моето състрадание." Това обаче е една философска гледна точка, която като всички философски виждания е недотам практически приложима.

Иво Димов
Цялото интервю тук

Благодаря на Светлана Б. С. СКГ. за интересния линк ;-)
Явно трябва да продължа със серията "Оригинални таланти"

Disclaimer: Не се интересувам от футбол и дори не го знам от кой отбор е.

2 коментара:

Петър каза...

Иво Димов е легендарна варнеска фигура, която даже познавам лично. Обещал ми е интервю, но не съм особено убеден дали аз искам да го направим :) Мисля, че вече се отказа от футбола, за последно беше в Спартак Варна. Не може да му се отрече, че чете и, че е адски колоритен. За другото може и сами да съдите по умозренията му :)

Търновец каза...

Иво Димов :))))) за тези, които се интересуваме от футбол е добре известна личност :)))

"Нужно е не само да притежаваш някакъв футболен талант, но и житейска самобитност, индивидуално усещане за нещата. А и да имаш стил на експониране, изразяване и мислене. Голяма част от неосъзнатата маса се подсмива зад гърба ми, но аз гледам отвисоко на такъв вид мерзост. Предполагам, че всички по-различни индивиди мислят така. Човешката завист и комплексарщина заливат всички по-силно, отколкото морските вълни варненския бряг. И в такива моменти се сещам за думите на Гьоте: "От низостта човешка не се оплаквам, в силата е тя, друго не очаквам." Но животът е моментно усещане, не мога да затормозявам божественото си мислене с простосмъртни приливи на глупост."

Още бисери ей тука :

http://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%98%D0%B2%D0%BE_%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B2

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)