вторник, юли 24, 2007

Предложение до Столична и всички други общини в България

Бях се зарекъл да не подхващам темата Либия, медици и т.н.. Все пак ще наруша мълчаниоето си, защото днес покрай ажиотажа с тяхното посрещане ще забравим за тези, които направиха възможно освобождаването им. Затова имам следното предложение към Столична община или ко я то е и да е община в България: тези хора заслужават да имат улица, кръстена на тяхно име:
1.Бенита Фереро-Валднер
2.Никола и Селин Саркози
3.Джордж Буш

Тези хора имат принос в освобождението на българи, затова е редно да бъде направен този жест.

Френският пресидент и съпругата му имат и заслугата, че оправиха мнението ми за Франция и французите

13 коментара:

komitata каза...

Абе не е ясно тези които дойдоха със самолета дали са главните действащи лица.. добре е да се наградят истинските заслужили.. Тони Блеър например не е ясно каква му е ролята...

Стойчо каза...

Wyw wsychki sluchai

Зомбайо каза...

Сега ги правят почетни граждани на София...

Стойчо каза...

Da ne stawa duma za sestrite?

Стойчо каза...

Pyk i pocheten grazhdani na Sofija e kato nositel na orden Stara planina;-)

Radan каза...

Надали още известно време ще сме наясно кой колко е заслужил. Безспорно Сарко "изнесе" публичната част.

Все пак основният заслужил е този, който държеше и ножа, и сиренето. Да вземем една улица на Муамар да кръстим...

Стойчо каза...

E. logikata za ulica Muamar e kato da krystim ulica Osman pasha - nawreme e otstypil;-)

Търновец каза...

Честито на всички! Хубав ден е днес ;)

Айде да видим сега дали и ние можем да посрещаме хубавите неща, които се случват на нацията ни, така както хърватите примерно посрещнаха отбора си по водна топка след като станаха световни шампиони миналата година или пък сърбите победителката в евровизия :)

Търновец каза...

Като се замисля обаче ... май само се радвам за самите хора, но нито стана ясно каква е цената, нито кой ще я плати. А що се отнася до цирка с лентички, буквички, фланелки и т.н., организиран от разни медии със 8 години закъснение, хич и не искам да коментирам - повръща ми се от двуличие и тарикатщина. Сега почват няколко най-гнусни месеца, в които политици и медии ще се правят на загрижени и ще си пишат червени точки за сметка на личната трагедия на няколко човека.

От сега предвиждам как ще гостуват в Шоуто на Слави - един по един за по-голяма тежест - ще ходят в сутрешни блокове, в нощни, ще им издерат мозъците от безсмислени интервюта, професор Вучков ще направи милион предавания пред многобройната си аудитория, Сашо Диков ще прозре сделка и корупция между някого, Ники Кънчев ще ги извика да играят благотворително в Стани богат, а после ще ги вкарат всички групово в Баш Кадафи Най-Брадър да ги гледаме като опитни зайчета.

Историята ще завърши с Холивудски филм заснет за процеса, в който сле блестяща пледоария американски адвокат ще обърне мнението на роднините на заразените деца и те ще скочат в бурни аплодисменти и викове "свобода за сестрите", което ще доведе до бурна радост и масови прегръдки в центъра на НАСА, където под ръководството на американския президент в същност е било организирано спасяването им...

Наздраве !

komitata каза...

Да, това е интересен коментар... Американски филм ще има само ако има американско участие в спасяването...

Милко Георгиев каза...

Буш, муп и франсетата заслужават няколко улици в циганската махала :) Комита, много си емоционален :)

komitata каза...

Ако се загледаш, ще видиш, че не е мой материала ;-)

roujkabg каза...

То и аз се бях зарекла по-вече да не подхващам темата за "медиците" и Либия,ама може ли да остане извън полезрението като тя се оказа, според френски журналист
"Далаверата на века".

Аз неодобрявам кръщаването на улици на имена на хора, защото станахме свидетели 1989г на поголовно прекръщаване и смяна на имена на улици с други.Пълен многогодишен хаос.Поне в нашият град беше така.

Предпочитам американската система с номера на улици.

Днес на власт- даваме име на улица.
След години- мошеник, хайде ново име на нов мошеник.Стига с тия простотии.

Разбира се, че има и достойни българи, чиито имена оставет вечни в историята ни и с техните имена могат да бъдат назовавани големи булеварди,но с мярка.

Продължавам да се ровя в блога ти,за да стигна до ония места,където си изразявал отношение,за да прочета.Там ще коментирам.Поздрави.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)