вторник, юли 24, 2007

Имали пари бол, платили...

Чудя се на акъла на разни евро чиновници.

Немското правителство се отказва от подкрепата на паневропейска търсачка, конкурент на Гугъл, за да финансира собствен проект (източник)

Накратко: Френското и немското правителство били решили да изхарчат 2,5 МИЛИАРДА евро за евротърсачка, като изпълнението е трябвало да бъде поверено на корпоративни мастодонти като Siemens, Thomson и Deutsche Telekom. Интересно че топ мозъците, ангажирани с проекта се били разбунтували срещу Анти-Гугъл насочеността на проекта. Става още по-интересно - германците решават че сами ще се справят по-добре и започват собствен проект...

Вместо да започна да изброявам всички безумни постановки, на които се крепи този проект и недоносеното му немско близначе, само искам да кажа че (не)вярата ми в ефикасността на евроинституциите още веднъж беше затвърдена... Или както проникновено казва един от коментарите в слашдота - "Абе той конкурента на Гугъл ако се появи, няма въобще да прилича на него." (но къде ги Сарко или Меркел (съответно Ширак и Шрьодер) да четат коментари в слашдота...)

Добре бе, дайте ги тия пари на Нане и Вуте да ги изпият, ще има полза поне за винпрома...

1 коментар:

Георги Д. каза...

От години европейските чиновници раздават пари за ялови проекти. Ползата е никаква или почти никаква, но пък корупцията е голяма. Спомням си, че и през социализма имаше такива 'научни' проекти, които се отчитаха само на книга. Европа никога няма да настигне технологично САЩ нито Япония. Обратно, скоро ще бъде застигната и изпреварена от Китай.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)