петък, юли 06, 2007

Още три франкофонски филма

Gazon Maudit
Въобще не знам как се превежда заглавието, някой франкофон да помогне ;-)

Филм гавра-пародия с любовните триъгълници. Но всъщност под повърхността на един лек филм личат сериозни въпроси, някои от които получават отговори по един полушеговит начин. Най-важният въпрос, разбира се, е за предразсъдъците и границите, които хората сами си поставят между себе си. И че любовта и красотата (айде да не съм толкова сантиментален - честността и откритостта) ще спасят света... Става за гледане, но като го гледаш веднъж, ще се сещаш чат-пат за него. За мъжката публика - на няколко места ще имате възможност да се насладите на извънземните крака и грация на Виктория Абрил.


La Cage Aux Folles
(Клетка за птици)Значи това всъщност е филмът, по който е правен "Клетка за птици" - американският. Аз американския не съм го гледал. Въпреки предварителните сведения, които имах - че било култова комедия, на която американския римейк и дишал прахта, нещо не ми се вярва много. Има комедийни елементи, но филмът е лиричен и на моменти малко пресолен, но става за гледане. Най-вече за изключителната игра на изпълнителите на главните роли.

Пак филм за ограниченията и предразсъдъците, както и че животът може да ти поднесе изненади, по-богати от въображението ти.

(И на тоя не мога да му открия трейлъра)


Belle de Jour
(Дневна красавица)
Този филм ни казва няколко прости истини, които и днес забряваме - красивите жени не са ангели и не са направени от чуплив кристал, а са човешки същества, които имат своите желания и тайни. Също и че дори да имаш пари и да си пич, ако не те бива като мъж, една хубавица може да ти докара проблеми. Това второто е много опасно. И трето, ако поне малко познаваш света на жените, може да се класираш при доста атрактивни дами.

За ценителите на естетиката - Катрин Деньов като младо и много сочно парче...

Няма коментари:

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)