вторник, юни 05, 2007

Колко приятно е да бъдеш "пионка на американския империализъм"

В интервю пред западни медии само няколко дни преди срещата на Г8, Путин заяви, че Русия ще отговори на разполагането на американски противоракетен щит в Европа, като насочи ракетите си към цели на континента, както по времето на студената война. Руският президент даде да се разбере, че сред потенциалните цели на руските ракети ще бъдат и американските бази в Румъния и България, посочва румънското издание.
източник

Може да се каже, че преходът свърши, поне в геополитически план. От държава, която беше защитавана от ядрения чадър на СССР (а беше ли всъщност, сега като се замисля???), станахме потенциален противник на Русия, т.е. мечтата на Вуте да му падне ядрена ракета в двора може и да се сбъдне (макар и не от същия производител).

Отпивайки от чашката кафе без кофеин наум си правя анализ - кое е за предпочитане, да бъдеш част от "прогресивното човечество", да живееш в "братска държава", да бъдеш част от "братски народ" и да трепка сърцето ти от "дружбата от векове за векове" или пък да си гражданин на "пионка на американския империализъм" и "потенциален противник" на суверенна Русия.

Да ви кажа честно, да си гражданин на пионката е доста по-комфортно и приятно. И мисля да си останем така колкото се може по-дълго време.

А тавариш Путин защо си мисли че може да спечели студена война с мижавата си държавица, щом големият му идеал СССР безславно я изгуби? Голяма загадка. Горките братушки.

6 коментара:

Стойчо каза...

Има още една стъпка: Президентът на България (сегашният) да каже в прав текст "Русия да не се намесва във вътрешните ни работи"

komitata каза...

Ти пък искаш от Седефчо да заеме конкретна позиция.. твърде много искаш от чоеко..

Анонимен каза...

Как Буш защитава САЩ?
http://www.total911.info/
http://patriotsquestion911.com/
http://www.911blogger.com/
http://killtown.911review.org/911smokingguns.html

В момента САЩ финансират военните си действия в Ирак и Афганистан с китайски заеми.

RonPaul2008dotcom
http://youtube.com/profile?user=RonPaul2008dotcom

Анонимен каза...

Какво ще представлява американският противоракетен щит?
Global Ballistic Missile Defense Planning 2017
http://www.youtube.com/watch?v=hZ5e1PuCZEc

Русия не е за подценяване. Има ядрени оръжия, балистични ракети, добре развита космическа програма, запазен научен потенциал и огромни енергийни запаси.

В оръжейния бизнес се разиграват огрони суми, а има и "черни проекти".
Why we fight
http://www.youtube.com/watch?v=gf1CDmn8q0M

Какъв е българският национален интерес? Трябва да имаме добри отношения със САЩ и Русия.

komitata каза...

Абе какви отношения да имаме с Русия точно? Да казват колко им струват енергоносителите, плащаме си цената и готово. Мерси от братство и дружба от векове за векове. Който много харесва Русия да ходи на екскурзии там

Търновец каза...

Хех :) Малко е странно да мислим, че вече сме далече от Големия брат при положение ,че целия този псевдо-преходен период в държавата ни беше направен абсолютно по руски модел - нали се сещате Абрамович , Ходорковски ... тук си имаме техните умалени еквиваленти. Хубавото за Русия беше ,че в един момент се появи Путин и се зае със озъптяването на по-горе споменатите. Тук още и това не е станало :) Макар и да сме в НАТО , ЕС и т.н. не мисля, че вече кръжим в някаква друга орбита или тъпчем по път различен от този на големия брат ...

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)