сряда, май 16, 2007

Много сте зле, бе!

Доган обяснява истините за живота на студенти и доказва че наистина в България сме много зле

Не знам защо, но политиците (и не само в България) се размекват на срещи със студенти. От замечтаните очи на студентките ли, от ентусиазма на младите кариеристи ли, от наивността на младите идеалисти ли - не знам, нооо от време на време кажат нещо по искрено, което се разказва години наред. Разказвали са ми как Тодор Живков е разказвал вицове за себе си на студентите, а и днес актуалните политици се сещат да кажат нещо по-искрено и по-съкровено от себе си главно пред студентска аудитория.

Във вчерашният брой на 24 часа се намира тази култова реч, и ви я предавам така, както е във вестника:Здравейте. Нямах намерение да ви досаждам с приказки. Но като на мен ми се говори. Ръкопляскайте, що не ръкопляскате? Сега ще застана близо до вас, защото искам да ви усещам. Както едно време. Аз също съм бил преподавател. Това знаехте ли го? Бил съм. А политиката се озовах по стечение на обстоятелствата.

Вие сигурно си мислите сега за политиците: "Какво става тука, идват тия един след друг, играят си с нас, обясняват ни, че утрешният ден е наш и питат "Що не ни подкрепите".

Вие си решавате. Сами можете да си изберете кола, автобус, каруца, влак или ракета носител, която да ви изведе до Европа. Но не за да миете чинии. А да разгърнете всичките си възможности.

Аз като бях студент, след всеки изпит си мислех, че вече съм станал специалист. Взема изпита по социална психология, и вече съм специалист по социална психология. Тинтири-минтири

Учението, специално нашето, е толкова изостанало

Но и в Харвард, Оксфорд, Сорбооната положението не е по-различно. Има огромна разлика между развитието на културата и на образованието. Образованието произвежда кадри. Но, съгласете се, революция в икономиката или металургията днес трудно може да стане. Затова трябва да се ориентирате към личността, към профила на вашето развитие.

Защото Европа не е България. Ние с усилие сме 7 милиона. А там са 450 милиона. 450-милионен пазар! Конкуренцията е огромна. А с това, на което ви учим тук, трудно можете да се конкурирате там. Затова нашата основна задача днес е да вдигнем равнището, така че да можете да сте конкурентни. И да преодолеете това изоставане. Вие нямате вина за него.

Вината е наша и на предишното поколение. Затова ние трябва да ви създадем стартова площадка за развитие и да можете да сте пълноценни и да печелите навсякъде. А не да мизерствате с ниски заплати. Колко ти е заплатата, професоре (към проф. Владко Панайотов - бел. ред.)? 520 лева?! Вие може би не искате да получавате толкова. Особено сега е нормално да искате да се наслаждавате пълноценно на живота. Аз на толкова години още не мога да му се насладя. Животът е сладък, не стига, живее ми се, мамка му стара! Нормално е и вие да искате да му се наслаждавате и да не ви стигат 520 лева за това.

Има лесен вариант. Да станете бели роби в Европа. Там имат нужда от такива. Но не ви ли трябва нещо повече?

И така. С какво ДПС е атрактивно?


ДПС е ракета носител на много млади хора


Младежката организация успя да се наложи като една истинска либерална младежка политическа сила. С това си влияние те изпреварват много и не само наши формации. А това е много важно оръжие, което може да е във вашите ръце.
Не се надявайте на образованието, самообразовайте се. Изпреварвайте собствените си очаквания и възможности. Така ще е въпрос на време да станем като Германия, Белгия, Италия. Тази ракета носител имате пред себе си. Въпросът е да го направите, Няма друга младежка организация с такъв инструмент,
Чувам тук, че един от вашите лидери отишъл в ГЕРБ. Е, вероятно ще има изкушения. Но това не е сериозно, Имайте критерии за хората, преценявайте ги! Ако


такъв мухльо като Бойко Борисов


ви харесва, подкрепяйте го. Изобщо не ми пука. Но въпросът е много сериозен. Има една наука, имиджология се казва, Знаете ли какви чудеса прави тя? Как се казваш ти? Айнур. Айнур, за един месец мога да ти направя такъв готин имидж, че няма сама да се познаеш. Кой тук изучава философия? Никой?


Много сте зле бе!


Няма тогава да ви говоря за имиджология.
ДПС има реално присъствие във властта. Въпрос на време е тази щафета да се предаде във вашите ръце. Ако не сте готови, ще се изпортите на втората или третата крачка. Дали вашите преподаватели са ви подготвили за това? Съмнявам се. Трябва да изпреварвате развитието си. Да мислите не за днес, а за утре, за след месец. Това е изпреварващо развитие. Аз съм пример за него. От едно загубено село съм. А| сега съм богат човек. Политик съм. Мога да се занимавам с бизнес.

Мога и с космонавтика да се захвана,

ако искам. Но не казвам, че е лесно. Има една турска поговорка: "Ако животът
беше толкова прекрасен, когато се раждахме, нямаше да плачем."

Май се замислихте малко. Това ми харесва. Вие сигурно си мислехте, че ще ви агитирам: "Юруш на маслините, там е врагът, да дойдат танковете".

Не, скъпи приятели. Пожелавам на всеки от вас да намери своята ракета носител. Не само чрез и във ДПС. Но и всеки да намери личната си ракета носител.

2 коментара:

Стойчо каза...

Интересно, а какъв е коментарът на медиите? ... Тоя ни плюе в лицето и съм сигурен, че ще продължават да го величаят

komitata каза...

Той е най-силният политик в България, защото е овладял един напълно специфичен електорат. И докато турското и мюсюлманското малцинство не започнат да живеят наистина в демократична държава, Доган ще е вечен!

Но ако не донесем демокрация на турците и мюсюлманите не знам има ли смисъл да се пипа Доган. Че ако дойде някой Осама, да питам тогава.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)