вторник, март 13, 2007

София умира.

София умира. Четохте ли данните за внесените след Нова Година коли? Между 30 и 40 000. Повечето остават в София. Догодина въобще си нямам идея какво ще става с трафика.

Тъкмо се израдвах че безумният проект за софийски небостъргач замина някъде за морето (горките бургазлии, не им завиждам), и се появи поредната простотия - най-високата сграда в София. Всяка висока сграда води след себе си високи изисквания за булеварди, паркоместа, комуникации. Вижте какъв срам е в бизнес парка в Младост 4. На гола поляна успяхме да си организираме задръствания и бой за паркоместа! В нашата овехтяла столица високите сгради (не само офис сгради - всякакви) са самоубийство. САМОУБИЙСТВО.

Каквото и да си говориме, ние българите сме трагични в градоустройството. А може и да сме гениални, ама лоши хора да не ни дават да се развихриме. Което е същото.

Трябва да се разбунтуваме. БУНТ! Иначе след две три години ще прекарваме деня си в
задръствания, и ще има убийства за паркоместа.

6 коментара:

dzver каза...

Работещите на това място жители на западните квартали няма да им се налага да влизат в центъра.

Търновец каза...

Оправяйте се. Не съм от тук и не мисля да оставам за дълго :)))

Колкото и да се опитавам да не бъда краен и да харесам София , е убийте ме не мога. От 3 години съм тук и всеки път, когато се връщам от провинцията имам проблем с адаптацията в тая "лайняна дупка". Все се чудя на един факт ... По принцип се води ,че тука стандарта на живот е по добър от провинцията , заплатите са в пъти по големи ... Обаче хората на село/малкия град/провинцията с колкото и малко средства да разполагат пак отделят време да се погрижат да им е чисто и спретнато поне в личния им двор/вход на блок/и т.н. ... А на столичани не им пука от мизерията и гнусотата на същите тея малки лични пространства , които ги заобикалят ...

Според мен не е проблема нито в колите , нито във кулите... ами в главите на хората тука. Докато не обърнат внимание и не се погрижат за глилостта и заразата , която ги заобикаля тук , нищо няма да се оправи ...

komitata каза...

дзвер, дали мислиш че бизнес парка в младост четири намали по някакъв начин трафика?

Според мен не, познавам доста хора, които продължават да си живеят в Люлин и всеки ден пътуват до Младост и обратно.

Проблемът според мен е в концентрацията. На твърде малка площ бяха наблъскани твърде много офиси и там сега се развиват грозни сцени само и само човек да си остави колата.

Т.е. моята идея е, ЧЕ НЕ НИ БИВА В ПРОЕКТИРАНЕТО. Бизнес центърът и сградите около него бяха построени на гола поляна, а вече се задушават. Затова единствения лек срещу това явление е, изключителна забрана за ново, и особено ВИСОКО строителство в рамките на сегашна София, и бързо разрастване на града , най вече в Западна и Югоизточна посока...

Ако в една бизнес сграда работят 1000 човека, и всеки от тях идва на работа с кола, паркоместата не са повече от 200 - сигурно си виждал в Америка какви полета представляват паркингите там.

dzver каза...

Според мен бързото разпростиране трябва да е във всички посоки, предимно изток и север, защото на там има най-много място :-)

И е нужен радикален подход по отношение основните пътни артерии и метрото. Иначе градът няма да спре да расте, просто ще стане още по-грозен и необитаем.

komitata каза...

Север нарочно не споменах, заради пушеците на Кремиковци. И аз не бих искал да се заселя там дори и в най-страхотна обстановка, поне докато Кремиковци работи.

Стойчо каза...

Ей, Комита с тия призиви за бунт - да не ни затворят блогчето?;-) Я виж к'во стана с торентите....

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)