събота, март 03, 2007

Росен Петров блесна като тотален неграмотник

Гледах Шоуто на Слави на 2 март 2007 вечерта. Лице на заем. Слави се мъчи с певци дебютанти, затова шоуто го води Росен Петров. Росен Петров се справя учудващо добре като водещ, когато Слави го няма.

Но самото предаване беше катастрофа. Трябваше да отбележим, не! ДА ЧЕСТВАМЕ трети март - датата на възстановяването на българската държава след пет века османска власт. По ПОДХОДЯЩ НАЧИН. Напълно съм съгласен.Виталий Комар и Александър Меламед,
Ангелът на смъртта или първата капка кръв

Предистория:
Руската империя ни направи едно голямо добро, а братушките платиха с кръв за свободата ни. Моите уважения и признание за жеста. Дори злините от следващите 130 години трудно разколебават признателността ми (християнин съм и прощавам). Но не забравям.

Излагацията:
А сега за Росенчо. Беше поканил дъщерята на Георги Жуков за празника. Как да опиша какво чувствах? Това е като да поканиш Хитлер на еврейската Нова Година.

Какво донесе Жуков на човечеството?

Жуков ни донесе подаръци от другаря Сталин - сталинизЪма, комунизЪма и развития социализЪм. И македонската нация. И ликвидира държавността ни, такава каквато я създадохме на празника, който уж "честваме"

Още повече - той причини небивали злини на собствения си народ и на всички други съветски народи.

Погубил е милиони съветски войници и цивилни граждани с безумните си заповеди.

Плячкосвал е немски градове, жителите на които освен разорение преживяха истински апокалипсис.

Велик пълководец? Жуков е загубил почти всичките си битки. Той е една от главните причини за съкрушителното поражение на Червената Армия през първите месеци на 1941 година.

Дъщеря му, нашата гостенка - Мария Георгиевна, фалшифицира мемоарите на баща си, които учудващо се ъпгрейдват при всяка нова власт в Москва (баща и диктува от гроба?!) и има наглостта да ни поучава и поздравява.

Жуков е единственият пълководец в света употребил ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ против СОБСТВЕНАТА СИ АРМИЯ и народ!

Но откъде Росенчо да ги знае тия неща? Нито един критичен въпрос, нито едно противоречие не беше изказано. Само преклонение пред "свети" Георгий и мазнене пред наглата му дъщеря.

Росене, батка, прочети нещо.. може и нещо друго. Ти наистина успя да сътвориш чудо. Орезили цялата ни държава, паметта за освобождението на България и истинските герои на Втората световна. Ашколсун, евалла, машалла!

6 коментара:

Димитър каза...

Какво да искаме от милиционерче освен да чете историята според книжките от Симеоново...

Георги Д. каза...

Росен се представи добре в първата част на предаването и зле през втората част. Пролича си че няма опит във воденето. Ако беше дълги Слави, нямаше да остави бабичката да дърдори като руска картечница. И изобщо изборът да покани точно нея наистина не беше добър.

komitata каза...

Точно така - в първата част се справи учудващо добре.

Но втората част беше катастрофа.КАТАСТРОФА! Дебела черта върху всичко хубаво което досега ни показа..

Анонимен каза...

От доста време позагубих интерес към това предаване и не го гледам, но да поканиш дъщерята на този изрод по случай трети март това е като да се изсереш пред оркестъра.
Честито Росене!

Стойчо каза...

И не те беше гнус да го(и) гледаш? ченгенцето(а)?

Търновец каза...

Не съм имал възможност да гледам предаването, но от това което чета се възмущавам доста сериозно ... Колко му трябваше на Росен да издири живи наследници примерно на руския офицер и роднина на Романови Константин Рудановски участник в руско-турската война и основател и кръстник на село Константин , Еленско ? Днешното здание на училището там е построено през 20-те година на 20 век То е разположено върху дворното място на основателя на селото генерал Константин Рудановски. Той дарява терена през 1915 година при посещението си в селото. По това време генералът е в оставка. Той е възнамерявал след като се уволни от руската армия да заживее в селото, но това му намерение не се осъществява. Не след дълго той умира. В завещанието си той оставя голяма сума пари на селото, но тя така и не стига до получателите си, заради събитията в Русия от 1917-18 година...

Вярно малко по-трудно щеше да се издирят наследници на Рудановски , ама пък те щяха да кажат доста по-интересни неща от дъщерята на Жуков ...

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)