четвъртък, февруари 08, 2007

Другарят Сталин е жив, за съжаление...


Демократична държава ли е България?

Не съвсем, щом не е разчистила още сталинисткото си минало.

Какво получихме в наследство от другаря Сталин.

1. Републиката. С фалшифициран референдум под "моралното влияние" на съветската армия, през 1946 година България става НАРОДНА РЕПУБЛИКА. В народната република няма нищо републиканско, нито народно в управлението, освен карнавално-парадната форма. Всъщност за пръв път в България след 1990 година се установява истинско републиканско управление, а демокрацията в него е неприлично млада (да не казвам на колко години). Днешният "републикански" елит просто приспособи за нуждите си една сталинистка реформа, за да не даде каквато и да е власт обратно на династията. Демокрация ли? Като приемаме безрезервно резултатите от "референдума" през 1946 година, на практика одобряваме политиката на другаря Сталин. Поради легендите, които се носят и днес за монархията като начин на устройство на държавата, народът е републикански настроен и вероятно ще предпочете републиката на един нов референдум... Защо няма референдум? Защо такъв страх от народното решение? Може би за да няма анализ на сталинисткото минало? Републиканското устройство ликвидира ли недемократичното управление, династиите, връзкарството, опасността от авторитаризъм или е само една формална промяна, оправдаваща смяната на елитите? Познайте отговора.

1:0 за другаря Сталин

2. Правописът. През 1945 година в България е въведена Лениновата правописна реформа (а в Македония сръбската правописна реформа). Идеята е първо, правописът да бъде максимално опростен, за да може да се ликвидира неграмотността (Както се вижда в наше време, неграмотността не зависи от правописа - справка Big Brother), второ да се създаде изкуствена преграда пред четенето на литература, издадена преди 45 година, давайки идеален повод да се унищожи идеологически неправилната литература като правописно архаична, трето, да се "докаже" че литературният български и литературният македонски са "различни езици", като в българския като норма влизат почти само източнобългарски особености (това е завършекът на един трагичен процес, започнал още във Възраждането). Днес се караме с македонците за език и правопис. Какво ще правим с езиците и правописите?

2:0 за другаря Сталин

3. Македонската нация. Подкрепена с активната политика на сталинистките правителства на България, и "доказана" с двете следвоенни "преброявания" на населението, които и до ден днешен истерично се цитират в Република Македония. На западната си граница имаме държава с враждебен елит а в пиринско - ОМО Илинден. ОМО Илинден е жив рецидив на сталинизма в България.

3:0 за другаря Сталин

4. Доносници, досиета и тайни служби със съмнителна репутация. Нима 2007-ма година ще е истинското начало на ИСТИНСКОТО разкриване на тайните на сталинистките тайни служби? Другарят Сталин трудно си отива, като нахален гост е.

4:0 за него

5. Купища оръжие, произведено в СССР и по съветски лицензи.
Може и да не е лошо съветското оръжие, но Русия не забравя да ни напомня на всяка стъпка, че оръжието не е оръжие, ами и политика и ни мъчи с лицензи, сертификати и неизпълнени сделки?

5:0 за другаря Сталин

6. Усложнена и неефективна система в науката и образованието.
Научен сътрудник? Старши научен сътрудник и кандидат на техническите науки? Институти на БАН, където се пие кафе, чай и се четат вестници, а студенти не влизат? За да не се занимават учените с наука, а главно с катерене по безкрайната кариерна стълбица, беше въведена сталинистката система в науката. Функционира и до ден днешен.

6:0 за другаря Сталин.

7. Структурни проблеми в българската икономика и изродени градове.
Дали трябва да се строят промишлени гиганти с ужасяваща неефективност и огромна вреда за околната среда? До ден днешен си плащаме за удоволствието, гледаме руини, и на практика сме загубили по-добрата половина на софийското поле.

7:0 за другаря Сталин.

8. Белокаменният център на София. Хотел, универмаг
(каква красива дума), президентство, министерски съвет и партиен дом. За съжаление не ги гръмнаха заедно с мавзолея. А честно казано предпочитах да оставят мавзолея а да гръмнат чудовищата.

8:0 за другаря Сталин

9. Русифициране и профанизиране на българския фолклор.
Едва ли има нещо по-скучно на света от българския обработен фолклор и държавните ансамбли за песни и танци. Това защото фолклорът който произвеждаме масово днес чрез цеховете ДАНПТ, нито е български, нито е фолклор. Просто е манипулация - за да заприлича на големия братски руски фолклор. Западняците се кефят, щото и без друго не им разбират много: кое е хоро, а кое - казачок.

9:0 за другаря Сталин.

Е, и ние отбелязахме три точки срещу другаря Сталин - ЕС, НАТО и демокрацията.

9:3 за другаря Сталин. Абе направо да му вдигаме паметник на човека бе..


4 коментара:

Sarakt каза...

Браво момчета, радвам се, че млади хора като Вас поддържат огъня. Всичко това е вярно за съжаление и е време да направим нещо по въпроса.
Ето похвалих Ви и във Вашия сайт!
А Вие двамата как точно пишете, като Илф и Петров ли? Дето единия пишел, а другия търчал по редакциите :-)

Стойчо каза...

Mozhe i taka da se kazhe - samo che se smenjame w dwete dejnosti ;-)

Анонимен каза...

Бе не знам как се правят регистрациите тука - много сложно и протяжно ми се стори (аз съм възпитавана с опростения сталински правопис, така че някои мисловни процеси ми идват свръхсложни и в повече)...Само исках да ви поздравя, щото много хубави неща прочетох ("хубави" не в смисъл, че са достойни за гордост, де, "хубави" в смисъл на верни и близки до мозъка, но кой знае защо толкова дълго старателно избягвани). Аз поне не съм се замисляла много-много за това...например за правописната реформа - много ме впечатли, както се вижда :))) А и това за белокаменния център не е лошо.
Изобщо - в резюме - исках да ви поздравя :)))
Щото се нагледах в македонските блогове на смехории за розетски камъни и прамакедонски полубогове и купища дивотии, та се чудех, какво ли ще им е пък на тия хора когато дойде времето и техните фалшиви образи да се сринат и да видят истината...която старателно са избягвали по една или друга причина.
Трети опит: исках само да ви поздравя :)

komitata каза...

Ами благодарим за поздравите. Регистрацията може да стане и чрез blogger.com

Наистина е крайно време да разчистим с наследството на чичо Сталин. Да не говорим, че и тия след него ни оставиха туй онуй, ама то тяхното е кокошкарство. Само допълване на общата картина.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)