сряда, януари 24, 2007

Нова политика: Състоянието на републиката

Слушах годишната реч на Джорд Буш за "състоянието на Съюза" - нали знаете, има се предвид състоянието на САЩ, а не на СССР или на ЕС ;-)

Честно казано някои пасажи на речта направо си ме вдъхновиха - нова енергийна политика, нова политика по медицинското осигуряване, нова екологична политика, финансова дисциплина, данъчни реформи, подкрепа на демокрацията - все неща, зад които се подписвам с две ръце.

Ако това е "най-лошата" реч на "най-тъпия" американски президент, то тогава направо се хвърлям от балкона, като го сравнявам с мънкането и неясните тези на Седефчо, Сергей, и господин "метален глас" Пирински. Може да са много умни, ама хич не ги бива по формулирането на ясни тези..

Състоянието на Републиката (нашата)? - Управляват ни мрънкачи.

3 коментара:

Стойчо каза...

Има един много сигурен начин да провериш дали един политик говори смислени неща или раздува локуми (или мрънка) - опитваш се да превеждаш речта му като симултанно(т.е. той говори, а ти веднага превеждаш) . Моят опит е с превод на немски, където както знаете е задължително да има подлог и сказуемо...
Е, пробата с изказване на Пириснки беше трагична - този човек не казва нищо. Не смея да направя опит със Сергей или Гоце...

komitata каза...

Да, знам го метода с превода. Още навремето в гимназията го прилагахме към партийни документи с комичен резултат ;-)

Peter Petrov каза...

Комита, споделям ти мнението за г-н Седефчова. Няма да може да се промени човекът.Но, за съжаление няма добри съветници. А ни излага пред света. Хората сигурно се напрягат да разберат какво иска да им каже. А в същност по мое дълбоко убеждение, това е добре за БГ. Създава се една тайнственост около държавата ни.

Също като един млад наш премиер в зората на големите кражби/на демокрацията де/. Все не беше ясно какво мисли и дали това което казваше е това което мислеше.

Не ни върви на премиери и държавни глави. Какво ще кажеш, да вземем и се кандидатираме ние ?

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)