вторник, януари 16, 2007

Нова политика: Енергийна, водна и умствена криза.

Няма сняг. Поради глобалното затопляне. А глобалното затопляне се дължи на твърде много въглероден двуокис в атмосферата, което пък се дължи на употребата на горива на нефтена основа, природен газ и на изсичането на горите.

Как в цивилизована България помагаме за ликвидиране на глобалното затопляне?

Значи първо - пускаме на пълна мощност ТЕЦ-овете с които увеличаваме емисиите на въглероден двуокис (мъдро!)

Второ ТЕЦ-овете не стигат и затова харчим повече вода за производство на ток , която и без друго я няма, защото не вали. (гениално! )

Трето спираме АЕЦ-а. Изискване на европейската енергийна политика. (политически правилно!)

В Албания и Косово вече има енергийна криза. Няма да ви давам линковете, чели сте ги тия статии..

В Македония, за да се справят с енергийната криза, пускат в действие архаичния си ТЕЦ "Неготино." Който също ще избълва сума ти въглероден двуокис и всякаква друга гадост в атмосферата. И ще "помогне" с решаването на проблема със затоплянето.

В Гърция през лятото се очаква свръхконсумация на ток и енергийна криза. Може би да пуснем малко водица и да им направим ток? Ще успеем да застрашим и туристическия сезон в туристическата страна Гърция (феноменално!)

Банско, декември 2006та. Икономиката на България вече силно зависи от туризма. А за зимния туризъм трябва сняг. Машините за сняг струват скъпо да се ползват и харчат много вода и електричество. Не че за летния туризъм е много полезно да спира водата или тока. Нито пък климатът да е шантав. Да не се окаже, че жертваме и туризма, покрай водната и енергийната криза?


Да обобщим - борим се с глобалното затопляне, предизвикано от въглеродния двуокис в атмосферата като произвеждаме повече въглероден двуокис. С липсата на вода се борим като използваме повече вода, за да произвеждаме електроенергия. С политическата нестабилност на Балканите се борим, като предизвикваме енергийна криза в най-нестабилните държави в съседнство.

Защо? Това е енергийната политика на ЕС. Същата, за която се разбра, че има нужда от спешно кърпене (?!?!).

Сега много хора ще се направят на изненадани. Ало, "експертите", които лобирахте за затварянето на АЕЦ-а в България - това ли са ви възможностите да прогнозирате ситуации - шест месеца напред не виждате какво става?

И пак да спомена - АЕЦ "Белене" се изгражда по този съмнителен начин, защото СДС и всичките му наследници абдикираха от нормалната енергийна политика, и оставиха в ръцете на съперниците си единственото средство за реално противодействие на глобалното затопляне, на енергийни и водни кризи, и на сериозно политическо влияние в съседство - атомната енергетика.

Не бих се занимавал с тия проблеми, ама имам лошо предчувствие, че пак аз ще плащам за всичко - и с по-високи сметки за ток, и ще си мия зъбите с минерална вода (сигурно и на нея ще и скочи цената), а в Македония може някой да ме натупа, защото там на полицията няма да и е до мене - защото каква е тая смешна държва България и имат ли и уважението на управляващите, които са началници на конкретния полицай, който трябва да ме пази?.

Значи купувайте енергоспестяващи крушки, бидони и филтри за вода, повече мокри кърпички и никакво ходене до Македония, Гърция, Албания или Косово.

Няма коментари:

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)