неделя, януари 07, 2007

Липсата на политическа смелост продължава да тормози десницата

Димитър Аврамов, един от най-светлите умове вдясно прави анализ на предаването Пирамида, разискваните в него тези и крайните резултати.

Отново болната тема за АЕЦ-а. Защо ли още никъде не съм видял с прости и ясни факти, кой, кога и как ни наложи да затворим първите четири блока. Ето го и Митко, подскача около темата като горещ картоф, а дори ни подсеща, че блоковете " и без друго" щяли сме да ги затворим през 2011-2012 година.. (т.е. идеята е, че сме твърде богата страна и можем да жертваме петгодишен ресурс на ядрени енергоблокове, окей ще жертваме, но заради какво?)

Герджиков и Димитров били популисти, били в управлението, но не спряли ликвидирането на АЕЦ-а. Ето, честен съм - наистина странно звучат. Но не са ли други главните въпроси:

- Прозрачността при преговорите с ЕС и в частност преговорите за атомната енергетика в България?
- Каква е принципната позиция на СДС по въпросите на енергетиката?
- Каква е истината за АЕЦ Козлодуй? - модернизирана ли е или не, опасна ли е или не, защо е такъв натиска от ЕС? Защо този натиск е таен? Или не е таен, а същността му се покрива от медиите?

В частния въпрос за популизма на отделно взети лица Митко е прав. Но в общия - за това че в едно демократично общество трябва да има прозрачност, достатъчно информация за всеки да преценява със собствената си глава какво се случва около него, и отговорност на отговорните, на БСП и НДСВ но и включително и на правителството на ОДС, което като че ли първо е започнало одисеята с АЕЦ-а - тоя въпрос е на заден план.

И последно:

- Защо нямаме нито един свестен журналист или медия, която да направи безпристрастен анализ на ситуацията, може би нашите журналисти са твърде дребни, за да захванат отговорно такава отговорна тема?

Е?
Може би именно подскачането около проблемите доведе дясната идея и кълнящите се в нея партии до дъното?

2 коментара:

Търновец каза...

Аз гледах Пирамидата и гласувах за ... Камен Донев ... Това , което не очаквах беше накрая , моя кандидат да е последен , дори след Герджика с мижавите 10 % ... Явно аз и жена ми имаме сходни възгледи само с около 10% от българските жители.

komitata каза...

Абе уж десните от началото на демокрацията все тоя курс държат - проевропейско бягство от проблемите - затова сега са с тоя рейтинг.

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)