сряда, януари 03, 2007

Готовността ни за Деня Е

Честита Нова Година! Здраве, щастие и успехи за много години!

Дал съм си малка блогопочивка тия дни, но импровизирано ще ви подсетя за нещо..

Денят Е

Дунав мост не беше готов да поеме нормалния пътникопоток между Русе и Гюргево. Оказа се, че ако отпаднат мутренско-монополните-корупционни такси на моста (а те отпаднаха за ден), той не може да поеме желаещите да се запознаят с европейските си съседи. В нормални държави с тия такси за толкова години би се построил втори мост, а тук просто се използва за държавна хранилка на местни мафии. Интеграция ли?

Площад Батенберг не беше готов да поеме желаещите да посрещнат заедно влизането в ЕС. Аз бях в тълпата между партийния дом и БНБ. Нито музика чувах, нито говор откъм сцените, които бяха някъде в далечината. Дори не съм сигурен дали навреме посрещнах новата година. Просто броях с останалите до нула. Шоуто със зарята го гледах отвесно отдолу. Супер беше, ама по едно време пушека ми пречеше да виждам какво става по-нагоре. Администрацията сигурно не очакваше толкова софиянци да се "вържат" на официално мероприятие. Скрит евроскептицизъм на властта?


Още едно доказателство, че историята се повтаря първо като трагедия, а после като фарс. С партийния дом в пламъци започнахме и завършихме прехода. Шоуто беше супер наистина. Жалко че на първото шоу преди 16г. не можах да присъствам поради задължения в родната казарма.
Нищо не чувахме и не виждахме от официалната програма, но зарята беше точно над главите ни.


Сайтът на Външно министерство не е готов да поеме нарасналия трафик, от хора, които искат да разберат промените в режима на пътуване на български граждани в ЕС и извън него.

www.mfa.government.bg/index.php?tid=3&item_id=15834


Докато пиша тоя текст, страницата просто не се отваря или показва само грешки.

Може би някой смята, че сме вече достатъчно информирани? Връзкарските клипове за влизането в ЕС (Връзкарски, защото информационната им стойност е нула, но някой се е облажил от правенето им), които ми показват че се намирам някъде в Чехия (Ти си тук??), всъщност не ме информират за нищо, а само ми помпат гордостта че и ние с пари правиме прилични клипове (без смисъл, защото смисъла се задава от клиента, който в случая няма какво да ни каже)

Значи, на всяка карта идеята на червената точка е да покаже къде се намираме в момента. (Снимката взех от Симион)

Сигурно и на автора първоначалната идея е била да покажем къде сме наистина, а на някой малоумен администратор му е щукнало че трябва да ни сложи на мястото на Швейцария. Бай Ганьо облече белгийската антерийка и му казаха че станал същи европеец.


Алоо, европейското българско правителство и местни власти, отчет ще дадете ли за милионите за тържества и нагледна агитация? Или не сте готови да правите и отчети? Да ви запукам по гъза с някоя евротояга...

Добавка от Стойчо: аз пък гледах от фасадата на Двореца (който не знае кое това - да ходи в първи клас). Оттам, за мой късмет, се виждаха и двете сцени, и екрана, на който се показваше какво става на сцените. Абе явно трябваше да покаже и словото на Първанов (това е цивилното име на Гоце, в момента се представя като президент на страната и трябва всяка Нова година да държи приветствено слово). Та това приветстено слово, което трябваше да вдъхнови хората - изобщо не се появи на площада: когато започна, на екрана се появи един анонимен каш, добре, че имаше звук.... След малко звукът изчезна, а на екрана се появи служебния екран на DVD-устройстовото (ползват SANG ;-). Народът, естествено, започна да освирква режисьорите и да се весели за тяхна сметка. След това Първанката се появи на екран, но без звук .....

Последните две изречения бяха като хората - и звук и картина. Ама от словото нищо не беше останало.

Иначе на мен празненството ми хареса, и концерта също. Маричков пееше на живо, за разлика от Николина Чакърдъкова, която миналата година пееше на плей-бек. Хареса ми и светлинното шоу, въпреки, че виждах само половината от него. Е, защо трябваше да палят партийния дом, не разбрах, но имам навика да не се бъркам в работата на режисьорите, сценаристите и другите творчески работници...

А защо на Кулата се е чакало по 2 часа на българската граница и 30 секунди на гръцката - това вече съвсем не знам

Честита Нова година!

Няма коментари:

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)