четвъртък, ноември 30, 2006

Развлечение: Лека игричка за политманиаци


Ако искате да изпробвате на практика докъде водят политическите ви възгледи, може да си поиграете на Nation States - елементарна симулация на държавно управление, без да се напрягате. Играта е лесна, и се състои в това отвреме-навреме (периодът се настройва) да взимате управленски решения, без риск от тотален провал или от твърде големи успехи. Войни не могат да се водят, а бюджетите присъстват съвсем абстрактно... Знамето сам си го измислих (нали съм в Южния Тихоокеански регион ;-))

Ето аз докъде го докарах

Конституционната монархия на Комитите

"Check On It"

ООН категория: Безобидна центристка демокрация
Граждански права:
Отлични
Икономика:
Силна
Политически свободи:
Средни

Регион: Южен тихоокеански

Регионално влияние: Незначително

Komitite is a UN Member

Конституционната монархия на Комитите е голяма, сигурна нация, забележителна със пълната липса на затвори. Упоритото и трудолюбиво население от 305 милиона се ползва от някои граждански права, но не твърде много, радва се на свободата да си харчи парите, както намери за добре, до определена степен, и участва в свободни и демократични избори, въпреки че не много често.

Администрацията със среден размер се концентрира главно върху образованието, въпреки че здравеопазването и социалните грижи също са на дневен ред. Гражданите плащат плосък данък от 10%. Моторът на частния сектор са информационните технологии, следвани от износа на сирене и хазарта.

Осемгодишните, които продават лимонада на улицата, биват арестувани с обвинения в измами, жените получават малко по-малко от половината на заплатата на мъжете и то ако намерят въобще работа, богатите бъдещи родители могат да изберат тяхното съвършено бебе, всички мита са отменени. Престъпността е абсолютно непозната. Националният символ е розовата пантера, която свободно обикаля из гъстите зелени гори на държавата, а валутата е левът.

Комитите са 4619ти в класацията в региона и 84 649ти в света за най-апатични политически граждани.


Явно играта я правят някакви разбрали недоразбрали либерали - иначе как хем жените ще имат заплати на половината от мъжете, хем не могат да си намерят работа, но така е като администраторът е пристрастен...

Няма коментари:

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)