сряда, ноември 29, 2006

Първично: Кога поумняват жените, кои са най-разкрепостени на Балканите...

Майчинството положително влияе на умствените способности на жените.

Майчинството дава на жените силен тласък в способностите им към запомняне и обучение - до такъв извод са стигнали учените Крейг Кингсли от ричмъндския университет и професор Кели Ламбърт от колежа Рандълф-Макон. Учените твърдят, че положителния ефект от раждането на детето, свързан с изменения на размера и формата на отделни зони от мозъка, може да продължи няколко десетилетия. Причините за положителните промени в мозъка са свързани с отделянето на хормони, а също и с активизиране на структурите, възникващи при грижата за детето.. (източник)
Какво да кажа повече, най-накрая се видя какво е предназначението на жената според дядо Боже. Раждането и отглеждането на деца очевидно е това за което природата подготвя този съвършен механизъм и произведение на изкуството. Също така е и аргумент за деца преди началото на кариерата, нали ;-)

Коя е най-разкрепостената нация на Балканите?

(кликни на картата за по-голям размер)

Според Евростат, ситуацията с раждаемостта е почти еднакво трагична в целия Европейски съюз. Интересно обаче, че най-голяма раждаемост се наблюдава далеч не в силно религиозните и консервативни южноевропейски страни, а точно на другия край на континента - в северноевропейските либерални държави. Изненада беше за мен и да видя коя е най-разкрепостената балканска нация (с най-голям относителен брой деца, родени извън семейството). Кликни на картата, за да разбереш, де... (източник)

Благодаря на Ивица за линка..


1 коментар:

Стойчо каза...

Ей, никой не смее да коментира, че българките са най-освободени! То и за мъжете сигурно се отнася....;-)

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)