сряда, ноември 01, 2006

Нова политика: Какво става с оставките?

Като човек нечленуващ в никоя партия се радвам на неограничената си свобода на съвестта плюс на възможността да давам акъл на всички, дори да не го искат плюс върховния кеф да казвам на глас това, което всички останали само си мислят.

За оставките на сините лидери:
Господа и дами,
Не една година подред вие ни обяснявахте, че за да върви напред нашата държава, общество и нация, били потребни жертви от всеки българин, в съзвучие с народната мъдрост "Трай коньо за зелена трева", т.е. за да можем да се радваме на плодове утре, днес трябва да потърпим и да поработим по въпроса.

Южният парк в деня на втория тур

Сега, ако на пътя на развитието на политиката изразявана от вашите партии (просперитет, частен бизнес и интеграция със запада), стоят вашите оставки, не е ли редно да направите малка жертва? Все пак от вас не се иска да емигрирате някъде в чужбина в очакване на по-добри години, нито да имате деца с 5-10 годишно закъснение, нито да живеете разделени от семейството си, нито да учите нова професия на стари години, нито да се задоволявате със съвсем малко.. Иска се само да смените си работата, като се оттеглите на почетни позиции в обществото и да дадете път на младото поколение политици, което сами сте си отгледали..

"Ако губя - губя само мене си, ако печеля - печели цял народ"
Приложете тая мъдрост към оставките..

Поздрави от един свободен човек.

К.

4 коментара:

vasil garnizov каза...

Прогнозата ми е, че оставки няма да има. Лидерите не го искат, партиите им също. Вътрешно-партийните опозиции им са много слаби. Какви опозиции са това - опозицийки. А и постъпиха тъпо. Още неизтинал трупа на покойника, тръгнаха да ровят за скрити пари под дюшека и да делят наследство. Това ги изхаби още преди да са се оформили като алтернатива вътре в партиите ил извън тях.
Друг е въпросът какви са последствията от неподадените оставки за развитието на политическата ситуация.

Търновец каза...

щом няма да има оставки , значи няма да има и избиратели ... най-добре да се саморазпуснат , да не пълнят с глупости медийното пространсвто повече, и най-вече да не хабят пари от данъкоплатците за следващи избори щото не вярвам да минат 4% граница . Аз също съм свободен човек !

vasil garnizov каза...

Това е един от възможните варианти, да го наречем "без оставки, без избиратели, вън от парламента". Но какво правят в това време избирателите?

Търновец каза...

Но какво правят в това време избирателите?

... Ами опичат си акъла ! Едно е да гласуваш за някой , който харесваш ... друго е да гласуваш за някой , който не харесваш ... а трето и най-лошо е да гласуваш за някой към когото изпитваш вече само съжаление ... ако продължават така се бетонират яко в третата графа ...

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)