петък, октомври 27, 2006

Патриотични игри: Спряна е телевизия СКАТ

Спряна е телевизия СКАТ (информацията е проверена при голям кабелен оператор) по неизвестни причини.

Единственото логично обяснение, което ми идва наум е - ченгеджийски игри. Игри от ония "добрите" ченгета, които били работили "За България"

Има две взаимноизключващи се версии за спирането на телевизията - че Волен сам си я е спрял, за да си надуе рейтинга или че хората "с чисти ръце, хладен ум и горещо сърце", не дават никакъв шанс Седефчо да бъде застрашен като президент и постъпват на нивото на общата си култура и обучението си в Москва. (и в двете версии е еднакво вероятно участието на бивши кадри на ДС, и двете версии показват пълно неуважение към ценностите на демокрацията - свободното слово и прозрачността)

Отсега класирам тази загадка при пожара на партийния дом и убийството на Луканов като една от вечните тайни на бг прехода.

Който знае повече, да пише в коментарите...

PS. Малко повече текст, но без повече информация в Медиапул

17 коментара:

Цанко каза...

Прочетох информацията в Медиапул. Но тя не е достатъчна, като информация, в техническо отношение. Студиото на Волен е в София. Сателитната станция на Теленор е на Копитото (или поне до скоро беше там.) Теленор твърди, че в тяхната мрежа всичко е наред. Но трябва да обяснят дали на входа на сателитната станция получават сигнал. Сигналът от студиото до Копитото трябва да го пренася РРЛ (едва ли е по кабел). В статията не се споменава нищо за този елемент от инфраструктурата на СКАТ. А авторът технически неграмотно започва да разпитва Булсатком. Който е във веригата след Теленор. Трябва да се търси прекъсването преди Теленор. Което е много лесно технически.И с това трябва да се заемат самите журналисти. Ползвайки технически експерти. И притискайки всеки един от операторите да си каже. Защото те са търговски дружества. И с подходящ натиск, ще пропеят.
А моята версия е, че това е ченгеджийска акция на Сидеров.

komitata каза...

Цанко, ще се съгласиш ли с мене, че ако Волен е виновен, ще разберем това с цялата мощ на държавната машина след изборите, а ако не е, инцидентът ще затъне неизяснен в медийната мъгла?

Цанко каза...

Съзнателно пропускам ролята на президента. Той не ме интересува. За мен не е играч в демократичната игра. А в този случай е и подозиран, като виновник.
Играта трябва да я играе "четвъртата власт". Ама тя е професионално и морално импотентна. И неграмотна.
А иначе за другото си прав.

komitata каза...

Как можах да забравя още една хипотеза - българи с етнически произход са откраднали жиците на телевизията ;-)

Цанко каза...

Колкото и да се шегуваш, и това е възможно. Ако
- Теленор си е сменил местоположението на сателитната станция от Копитото в града
-връзката между студиото на Скат и сателитната станция на Теленор е по кабел.
И твоята версия тутакси става напълно вероятна.

Цанко каза...

в допълнение на твоята шегичка, която си е напълно възможен ченгеджийски номер. Скат дава "5 лева" на двама цигани и хем циганите виновни, хем витае обвинение към Първанов, хем Скат ни лук ял, ни кук мирисал.

Orlin каза...

Моята версия е, че чисто и просто собственикът се е скарал със Сидеров.
Беше чудно, че досега не е станало.
Толкова е типично.

komitata каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
komitata каза...

Защо собственикът да си спира сам телевизията, вместо просто да излезе в ефир и да обяви че се разграничава от В.С. Знаеш ли каква загуба е всяка минута телевизионно време?

Цанко каза...

Ами хайде да поразсъждаваме заедно върху следната информация от Медиапул:
"Журналисти разказаха, че в 8 сутринта шефът им Валери Симеонов дошъл на работа още за първите новини, пил кафе и разговарял с екипа. След час и половина някой му се обадил и казал, че има проблеми с излъчването. Видимо изненадан и с променено лице Симеонов напуснал офиса и повече не се появил и не се обадил. В 9.30 ч. сутринта репортерският екип бил уведомен само, че излиза в почивка за “няколко дни”."
Давам предварително жокер. Имам самочувствието за подобен жокер, защото в миналото съм работел в областта на радио и телевизионното излъчване. И правилата там са ми ясни. Когато има технически проблем, техническите екипи излитат като пожарникари да го отстраняват. А "културните" (както техниците наричат журналистите) не ги разпускат, а са в бойна готовност и измислят текстове за оправдаване на прекъсването.

Orlin каза...

Ако трябва да си продължавам версията, можем да предположим, че Сидеров също има пръст в работата - човекът има вид на малко сприхав и склонен на вихрени семейни скандали с чупене на чинии и заплахи.
И тогава работата се подрежда.

Искам просто да кажа, че не ми се струва вероятна тезата за политически заговор, защото случката много повече прилича на традиционната "свада между съдружници".

komitata каза...

Това, което Цанко спомена изключва доброволното спиране на телевизията, и оставя само "доброволното"

Цанко каза...

Орлине, Валери Симеонов е 80 %-ов собственик на Скат (току що го научих). Две неща могат да го "вледенят":
- някой от властта;
- самият Сидеров
Което означава, че не омаловажам твоята версия.

Цанко каза...

Не я омаловажавам, но тя не може да бъде докрай логична. Волен (би трябвало) да бъде наемен работник на Симеонов. А не съдружник. Имам предвид явен съдружник. Сиреч, по съдебна регистрация. Загадките си остават. Така, че пускайте въображението си свободно. Не го вкарвайте в рамки.

Цанко каза...

Преди лягане да ви почерпя с нещо многозначително.
Което, лично на мен, ми припомня митингите срещу "Голямата екскурзия" през 1989 и митингите на ОКЗНИ през 1990.

http://video.google.com/videoplay?docid=2862833592498558775&hl=en

Почеркът на авторите на шоуто е един и същ. Само дето сега горкият Вагнер е вписан като фон.

komitata каза...

Малей, това е зловещо..
Нищо ли не се разбра повече за ТВ СКОТ?

Анонимен каза...

мен ме кефи репликата на титана некъде по средата на клипа -- " българия ще има само един цвят - бял, зелен и червен". в таз държава вицовете се пишат сами ...

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)