вторник, октомври 10, 2006

Русия - Грузия: Симетричен отговор

Или защо си личи когато ти е ниска общата култура...

Тия дни знаете какво става - Русия гони всичко грузинско от територията си. Щеше да е смешно, ако не беше толкова грозно.

На снимката - грузинец си отива от Русия с товарен самолет
(добре че не е с конски вагони)


Путин явно е решил да даде УРОК на микроскопичната Грузия и провежда етническа чистка. (На кой се дървите бе, вие без нас не можете, а ние без вас - муха ни е ухапала!)

Случайно веднъж загледах един епизод от Западното крило. Там Мартин Шийн в ролята си на щатски президент трябва да отговори на някаква арабска провокация (абе май отвлечен хеликоптер или нещо такова). Съветниците му го съветват да предприеме симетричен отговор - т.е. и той да направи нещо гадно, но с подобни размери. Да, ама Мартин Шийн го удари на чест - кои са тия пикльовци бе, че ще ме разиграват - я да ги удариме със пълната сила на оръжието, да видят кой съм аз и кои сме ние. И им даде заповед да се подготвят.. Спориха спориха и накрая на един генерал му дойде наум, че покрай сухото ще изгори и суровото - т.е. че личното его на президента ще струва към 120000 невинни живота в неназована арабска страна. И филмовия президент утихна и имаше внезапен пристъп на съвест. И отмени заповедта си за големия удар по главата с бухалката и вместо това се върна на първата идея със симетричния отговор....

Хареса ми елегантността на идеята и си казах - да, всъщност истинският държавник няма друг отговор на провокация, не може егото ти да струва дори един човешки живот...

И гледам другаря Путин и си викам - значи, той със сигурност не е гледал Западното Крило, със сигурност не е учил за президент, със сигурност съветниците му не ги бива и със сигурност руската политическа система е безнадеждно болна... А, да - и със сигурност демонстрира ниско самочувствие и комплекси от някаква смешна държавица..

И единствения ефект от мерките му ще бъде сриването на престижа на Русия до нулата.. до ефекта да заприлича страната му на някакъв огромен корумпиран и славяноезичен Иран?

Бахмааму, и тоя човек е на едно копче разстояние от ядрената война..

2 коментара:

Стойчо каза...

Дописката е като за истински вестник. Браво!

Анонимен каза...

НЕ ПУТИН А ТИ СИ КОМПЛЕКСАР ПРИ ТВА МАЙ ОТ ТЕЖКИТЕ СЛУЧАИ

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)