неделя, юни 04, 2006

БАРИЕРАТА: 4% бариера или легално съдържание?

Каква е връзката между 4% бариера в парламента и акциите за легално съдържание в Мрежата?

Няма грешка. Това е въпросът.

Отговор: Общото е БАРИЕРАТА.

Ако изведнъж (черен кошмар, който надявам се, няма да се случи) мракобесието вземе връх и разпространението на музика стане според мечтите на официалните разпространители, чиито интереси полицията брани с такава ревност в момента - какво ще се случи у нас и с нас?

Ще имаме достъп единствено до музика, която е надминала БАРИЕРАТА - бариерата да се продуцира, рекламира и излезе на пазара с даден продукт по официалните канали. Това е скъпо (знаем го от плачковците, те затова и пускат полицията да ни гризе по задниците). Това е мафия (трябват връзки). Това е комерс (продай си душата и/или дупето, за да си продаван). Не е важно какво е качеството на продукта. Важно е той да може да се продава на пазара. БАРИЕРАТА с един замах ще изчисти новите играчи - хората за които МУЗИКАТА (ИДЕЯТА) е по-важна от ПАЗАРА, и ще остави само тези, които приемат ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА, така както ги разбират разпространителите. Т.е. - ще получим тежка, мазна комерсиалност (и обилни КАФЯВИ материали в ЖЪЛТИТЕ медии).

Или ето пример - вместо Пако де Лусия ще слушаме Рики Мартин (Далече съм от мисълта да принизявам значението на Рики Мартин. Ако искате да знаете на Рики Мартин човек може да улови много сгодни "риби").

А къде са новите идеи, новите течения в музиката, новия ъндърграунд? Абе какъв ъндърграунд бе.. разрешен е само КОМЕРСИАЛНИЯТ ЪНДЪРГРАУНД (ако не друго, то поне е пример за отличен ОКСИМОРОН).

Същата работа и с 4% бариера в парламента. Аз не мога да отида и да кресна в Парламента, както ми се иска. Трябва там, със съжаление и доброволно да делегирам човек, който да крещи (или учтиво да се изразява) вместо мен. Човек, който с връзките си, парите си и на цената на дупето си и други дупета (моето?), да прескочи БАРИЕРАТА. Но за съжаление и песента в парламента вместо от парламентарния Костадин Гугов, ще я чуем от парламентарния Георги Христов (или Веселин Маринов). Тежък комерс вее и от парламента.

Дреме ми на шмайзера, че след 20 години ще прочета в мемоарите на Рики Мартин че искал да пее ИЗВОРНА МУЗИКА ОТ РОДНИЯ СИ КРАЙ и имал идеи за НЕСТАНДАРТНИ МУЗИКАЛНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ. Дреме ми и че на някой дупетатко в мемоарите ще прочета как плакал цяла вечер на възглавницата, когато трябвало да ГЛАСУВА ПРОТИВ СЪВЕСТТА СИ. Абсолютно не ми дреме. Продал си се човече, взимай парите и бягай. Това е като порнозвезда да плаче, че няма нормален полов и любовен живот пред басеина на белоснежния си палат.

Или никой (законът?) вече не прави разлика между любов и порнография?

Няма коментари:

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)