петък, март 17, 2006

Кой уби св. Слобо?

Свети Слобо - винаги жив в сърцата ни!

Слободан Милошевич се помина преди два дни и сръбският народ преживя голяма трагедия - не защото Слобо умря, а защото не получи справедливост. Още веднъж сръбският народ потъна в сладък сън, сънувайки Велика Сърбия и врагове от всички страни, а човечеството се сдоби с новия светец-човекоядец - свети Слобо, който се нареди зад другите светци-човекоядци като него - Хитлер, Сталин, Тито и Димитров.

Кой уби Слобо? Със сигурност не са тия, които го съдиха. Те искаха да го ползват за собствените си PR нужди и до последно да го държат на подсъдимата скамейка, за да чувстват народите, че някъде там в Хага, идва справедливостта. Така че ако те за нещо са виновни, е това, че не са го опазили като хората.

Със сигурност Слобо знаеше, че най-печелившия му ход е да умре като герой-мъченик, но дали му се е умирало, никой не знае и никога няма да разбере.

Кой спечели от смъртта на Слобо? Има един единствен ясен печеливш - Русия. Със смъртта на Слобо Русия постигна нещо, което не би могла да сънува само преди седмици - верен съюзник модел "Лукашенко"(модернизиран - светец) в сърцето на Балканите. Може би някой разсеян руски лекар, от тези, които толкова искаха да се погрижат за Слобо да е объркал дозата.. или розовите със сините хапченца.. Какво пък, човешко е да се греши...

РУСКА УНИЈА: Владивосток - Книн!!! - Да ни е честито

5 коментара:

Стойчо каза...

Комита, ще ядем шамарите с теб някой ден - ама дотогава: само така!

Стойчо каза...

Я виж и тук има една дама, която явно скоро ще яде шамарите, но доколкото знам живее в Париж, но все пак чети:
http://www.gazeta.ru/column/gevorkyan/563476.shtml

komitata каза...

Бре, госпожица Кеворкян колко добре се е ориентирала в обстановката..

Анонимен каза...

Тази авторка дали е прегледала поне един репортаж за начина по който се провеждат заседанията на този уж междунатоден трибунал, че ще пише за правене на PR от 'трибуналистите'? Черен може би, но не и такъв, който да е за презтиж на трибунала.

Стойчо каза...

Питай нея - има и някъде адреса в руското издание, ама ти явно не си го прочел

Споделените неща на Комитата

Виж какво споделям , заслужава си повече от това, което пиша. (старите споделени неща)